Site coolinaria.ro

Moduri delicioase in care sa folosesti busuiocul


Moduri delicioase in care sa folosesti busuiocul Atunci cand pietele si supermarketurile sunt pline de busuioc proaspat, foloseste-l la maximum cu aceste idei creative.

1. Pentru deserturi
a) In salate de fructe

Alaturi de pepene, capsuni si afine, cu suc de lamaie, frunzele maruntite de busuioc merg excelent. Incepe cu una-doua frunze si adauga mai multe pentru un gust mai puternic.

b) Sorbet de fructe
Combinatiile bune includ lime, capsuni si afine. Incepe cu trei cani din sucul tau preferat de fructe, adauga putin zahar, cateva frunze de busuioc, o cana de apa si suc dintr-o lamaie.
Amesteca bine in blender si lasa la racit pentru cel putin o ora. Pune-l apoi intr-un aparat de facut inghetata si urmeaza instructiunile acestuia.

2. Unt cu busuioc
Untul aromat este o metoda sofisticata pentru a imbogati o reteta, in special cand o faci cu ierburi proaspete, precum busuiocul.
Incalzeste untul la temperatura camerei apoi amesteca-l cu busuioc proaspat taiat, putina sare si piper. Inveleste-l in folie de plastic si pune-l la frigider pana se intareste.
Foloseste-l pentru cartofii copti, legumele la abur, painea crocanta sau peste.

3. Otet cu busuioc
Otetul aromat este incredibil de usor de facut. Toarna doua cani de otet alb intr-un borcan, adauga 8-10 frunze de busuioc proaspat, doi catei de usturoi si coaja de portocala.
Lasa borcanul la intuneric pentru doua saptamani, pentru a lasa aromele sa se combine. Foloseste-l in dressing-uri, marinade sau stropeste usor legumele sau carnea cu acesta.

4. Smoothie
Prepara un smoothie verde, cremos si fara lactate, cu aroma de busuioc. Intr-un blender, amesteca 3 kiwi decojite, o banana inghetata, suc de grapefruit, o mana de frunze de busuioc si cateva cuburi de gheata.

5. Ceai
Busuiocul este un membru al familiei din care face parte si menta, iar ceaiul de busuioc poate fi servit dupa mese, pentru a ajuta la digestie.
Ca sa faci un ceai proaspat, toarna o cana de apa clocotita peste doua linguri de busuioc tocat. Lasa-l pentru 5 minute, apoi indulceste cu miere.

Autor:  Andreea Utza