Site coolinaria.ro

5 condimente bune pentru orice


5 condimente bune pentru orice Stiai ca-ti poti folosi condimentele obisnuite in mai multe combinatii decat ti-ai putea imagina?

Asigura-te ca ai intotdeauna in bucatarie urmatoarele condimente pentru o masa mereu aromata:

Mustarul de Dijon
Mustarul trebuie sa fie nelipsit din orice bucatarie, la fel cum este in cea a oricarui profesionist. Mustarul este excelent pentru burgeri, sandwich-uri si carnati.
De asemenea, este un element esential in vinegrete, adauga savoare cartofilor, pastelor si salatelor cu orez. Il poti folosi si pentru a unge carnea inainte de a o pune la gratar.

Muraturile
Ai atat de multe optiuni pentru a realiza muraturi excelente. Ia, de exemplu, castravetii murati si adauga-i in diverse combinatii. Acestia merg excelent cu branza si crackers, sau feliati intr-un sandwich sau burger. Poti chiar taia cativa sa-i adaugi intr-o salata cu cartofi, pentru mai multa savoare.

Ketchup
La fel ca mustarul, ketchup-ul nu trebuie sa lipseasca din bucatarie. Foloseste-l ca baza pentru un sos barbeque rapid, sau pentru un sos pentru creveti. Desigur, il poti folosi in stilul clasic, intr-un burger sau peste cartofii prajiti.

Maioneza
E un element esential pentru ton, pui sau salata de oua. Dar, de asemenea, ii poti adauga putina zeama de lamaie, usturoi pisat si putin piper pentru un sos care merge excelent cu peste sau alta carne.

Sirop de artar
Acesta este potrivit pentru mult mai multe lucruri decat clatite. Foloseste-l pentru a indulci deserturi, marinade, sosuri si vinegrete.

Autor:  Andreea Utza