Site coolinaria.ro

Mancaruri "rele" care te ajuta sa slabesti


Mancaruri Mancarurile apetisante par sa fie pretutindeni, mai ales atunci cand te straduiesti sa slabesti.
Insa, multe alimente care au o reputatie destul de proasta, nu sunt atat de teribile...

Iata care dintre acestea te pot chiar ajuta sa dai jos kilogramele in plus:

Ouale
Cand vine vorba de mancaruri sanatoase, ouale sunt un subiect intens dezbatut. Cercetarile recente sugereaza ca un ou pe zi este sigur si sanatos pentru majoritatea adultilor, mai ales daca-l consumam la micul dejun.
Acestea ajuta la slabit deoarece contin proteine, care se digera mai greu. Mancand proteine la micul dejun, vei consuma mult mai putine alimente de-a lungul zilei.

Friptura
Expertii nu sunt de acord cu consumul de carne rosie, insa friptura nu e intotdeauna rea pentru silueta ta. De fapt, o astfel de friptura are cu putin mai multe grasimi saturate decat un piept de pui de aceeasi dimensiune.
La fel ca ouale, carnea rosie este plina de proteine si te mentine satul mai mult timp. Ca sa mananci mai multe proteine, dar mai putine grasimi, alege muschiul fara grasime si micsoreaza portiile.

Pastele
In loc sa fugi de paste atunci cand esti la dieta, schimba-le cu cele integrale si mananca portii mai mici. Studiile arata ca persoanele care mananca mai multe portii de cereale integrale pe zi slabesc mai usor si isi mentin greutatea.



Nucile
Nucile sunt bogate in grasimi bune, nutrienti, proteine si fibre, care stabilizeaza nivelul zaharului din sange. Sigur ca vei consuma mai multe grame de grasime dintr-un pumn de nuci, dar merita deoarece te va ajuta sa te abtii de la prajituri sau alte dulciuri. Chiar si untul de arahide e de ajutor.

Branza
Multe persoane incearca sa reduca numarul de calorii prin reducerea lactatelor bogate in calciu, dar multe studii sugereaza ca acest lucru este o greseala.
O teorie este ca organismul arde mai multe calorii atunci cand primeste destul calciu, deci mancand branza degresata, iaurt si lapte, ai putea ajuta la pierderea kilogramelor in plus.
Suplimentele de calciu nu aduc aceleasi beneficii. Lactatele sunt bogate si in proteine, de aceea te mentin satul.

Cafeaua
Cafeaua intra in categoria mancarurilor rele doar daca abuzezi de aceasta (4 sau mai multe cani pe zi) sau daca o combini cu frisca, zahar si siropuri. Daca bei cafea simpla, nu adaugi nici grasimi, nici calorii. Amesteca doar putin lapte pentru un plus de calciu si vitamina D.

Autor:  Andreea Utza