Site coolinaria.ro

Cadouri de Craciun la borcan


Cadouri de Craciun la borcan Mancarea facuta in casa poate fi un cadou delicios si cu adevarat original pentru cei dragi.

Iata o colectie de idei pentru bunatati la borcan, ce pot fi oferite de Craciun:

1. Clatite direct din camara
Ai nevoie de un cadou pentru un iubitor de clatite? Fa un mix de clatite din urmatoarele ingrediente: fulgi de ovaz, 2 cani de faina alba, 2 cani de faina integrala, o cana de zahar brun, o cana de lapte praf, 3 linguri de praf de copt, 2 linguri de scortisoara si putina sare. Nu uita sa atasezi si reteta pentru clatite.

2. Sos Salsa
Foloseste reteta preferata de sos Salsa si fa-o cadou celor dragi. Dupa ce ai preparat sosul, toarna-l in borcanase si, alaturi de acestea, ofera si pachetele de chips-uri de tortilla.

3. Gemuri
Gemurile sunt cadouri dulci excelente pentru Craciun. Ofera un borcan plin cu gemul la care te pricepi cel mai bine. Va fi apreciat cu siguranta. Nu uita sa adaugi si o eticheta, pe care sa mentionezi ce contine acesta.

4. Sos de ciocolata
E usor sa servesti inghetata, mai ales cand ai la indemana un sos bun de ciocolata. E usor si rapid de facut. Vei ramane cu atat de mult sos nefolosit, incat il vei putea impacheta si face cadou.

5. Mix de cacao cu menta
Un amestec pentru ciocolata calda este ideal pentru Craciun, mai ales pentru cei mici. Desi este o bautura calda, menta o va face mult mai racoritoare. Vei dori sa pastrezi si acasa un borcan, nu sa le daruiesti pe toate.

6. Popcorn cu caramel si nuci
Se stie ca popcorn-ul facut in casa e mult mai bun si mai sanatos decat cel gatit in comert. Fara coloranti sau grasimi, floricelele de casa cu caramel sunt cadouri minunate. Adauga si cateva nuci macinate, pentru un plus de savoare, dar si sanatate.

7. Sos Ranch
O reteta versatila care se transforma imediat fie intr-un dip cremos pentru legume sau chips-uri, fie intr-un dressing delicios. Se serveste cu legume proaspete sau alaturi de salate.

8. Muraturi
Nu toata lumea se pricepe la muraturi, iar daca ai un astfel de prieten, va fi mai mult decat bucuros de un asemenea de cadou. Asaza cateva dintre muraturile cele mai aratoase intr-un borcan si poate chiar si reteta, pentru inspiratie.

Autor:  Andreea Utza