Site coolinaria.ro

Mancaruri sanatoase sub acoperire


Mancaruri sanatoase sub acoperire Daca urmatoarele alimente sunt pe lista ta neagra, e timpul sa le iei din nou in considerare:

1. Untul de arahide
Untul de arahide este bogat in grasimi, dar acestea sunt sanatoase. Asta nu inseamna ca poti pune unt de arahide pe orice, insa una-doua linguri isi pot gasi usor locul in dieta de zi cu zi. Ca bonus, iti va mentine senzatia de satietate si va adauga o doza buna de proteine si fibre.
Cauta unt de arahide fara uleiuri partial hidrogenate (grasimi trans) si intinde-l pe felii de mar sau pe paine integrala.

2. Pizza
Nu orice fel de pizza, totusi. Vorbim despre pizza facuta in casa. Aceasta poate fi echilibrata si bogata din punct de vedere nutritional. Gandeste-te: pizza contine cereale, lactate, legume si, uneori, carne sau fructe.
Fa-ti singur pizza acasa, folosind aluat din grau integral, sos de tomate, putina mozzarella si multe legume la alegere. Adauga si una-doua frunze de salata verde. Daca preferi pizza cu carne, incearca piept de pui in loc de bacon sau pepperoni.

3. Mancarurile bogate glicemic
Indicele glicemic masoara cat de repede creste nivelul zaharului din sange in urma consumarii unui anumit aliment si este folosit ca baza in multe programe de slabire.
Totusi, exista multi factori care contribuie la acest lucru, cum ar fi modul in care gatesti si cum combini alimentele... De exemplu, pepenele si painea integrala sunt considerate bogate din punct de vedere glicemic, insa ele sunt mancaruri foarte sanatoase.
Acest indice este folosit in mod general ca sa-ti ghideze alegerile culinare si nu ar trebui sa te opreasca din a consuma anumite alimente. Retine ca orice mancare poate fi potrivita pentru tine!

4. Taitei / spaghete
Nu pastele sunt problema, deseori, ci portia. Desigur, e o idee buna sa alegi paste integrale, dar chiar si cele obisnuite pot fi bune.
Doar echilibreaza masa cu un sos sarac in grasimi, multe legume si proteine, precum carnea de curcan, pestele sau carnea de pui la gratar.
Cand adaugi mai multe in pastele tale, te poti satura chiar si numai dintr-o jumatate de cana de spaghete.

Autor:  Andreea Utza