Site coolinaria.ro

6 inlocuiri pentru mancaruri de sezon mai sanatoase


6 inlocuiri pentru mancaruri de sezon mai sanatoase Bucura-te de versiunile mai sanatoase ale preparatelor tale preferate, apeland la aceste inlocuiri istete:

1. Spaghete de dovleac in loc de paste
Miezul dovleacului spaghetti se destrama in firicele subtiri atunci cand e gatit, de acolo venind si numele acestuia. Foloseste-l cu incredere pentru a inlocui pastele. Acopera-l cu orice tip de sos.
Dovleacul spaghetti e mult mai sarac in calorii decat pastele, o cana avand doar 42 de calorii si 10 grame de carbohidrati. Fiind o leguma, vei beneficia de vitamine si minerale, in special vitamina A, potasiu, calciu si fibre. Si... nu contine grasimi!

2. Ovaz in loc de pesmet si faina
Ovazul este mult mai mult decat un simplu mic dejun. Din cauza texturii fulgilor, acestia sunt potriviti pentru a inlocui jumatate din cantitatea de faina si sunt perfecti pentru mancarurile care au nevoie de pesmet. Astfel, vei consuma mai multe fibre, vitamine, minerale si antioxidanti.

3. Smantana de cocos in loc de cea obisnuita
Daca iti place gustul subtil de cocos, poti inlocui smantana obisnuita cu cea de cocos. Daca pui o conserva de lapte de cocos in frigider peste noapte, acesta se va ingrosa, iar cea mai groasa si cremoasa parte a laptelui se va ridica la suprafata recipientului. Fara sa scuturi, scoate capacul, ia partea cremoasa cu o lingura si amestec-o cu putin sirop de artar si vanilie: vei inlocui cu succes frisca!



4. Seminte de in... in loc de oua!
Ouale confera consistenta prajiturilor, dar nu sunt singurele care pot face acest lucru. Semintele de in combinate cu apa se transforma intr-un fel de gel, care inlocuieste cu succes ouale. Pentru fiecare ou, combina o lingura de seminte de in cu 3 linguri de apa. Beneficiile? Scapi de grasimile saturate si colesterol, adaugand fibre in meniul tau.

5. Banane, sos de mere sau avocado in loc de unt sau ulei
Bananele nu doar adauga o dulceata naturala in prajituri, ci si o consistenta umeda, deci pot inlocui uleiul sau untul. De asemenea, nu contin grasimi, deci vei taia calorii si grasimi, adaugand potasiu. Avocado este o sursa sanatoasa de grasimi mononesaturate, aceleasi care se gasesc in uleiul de masline. Ceea ce il deosebeste de ulei este faptul ca e totusi un fruct, deci contine nutrienti, vitamine si minerale.

6. Sirop de agave in loc de zahar
Daca vrei prajituri dulci, inlocuieste fiecare cana de zahar cu 2/3 cana de sirop de agave. Acesta are un indice glicemic foarte scazut, deci nu are aceleasi efecte pentru sange ca zaharul. Datorita acestuia, vei avea energie mai mult timp si nu-ti va mai fi pofta.

Autor:  Andreea Utza