Site coolinaria.ro

Cele mai bune alimente si bauturi pentru exercitiile fizice


Cele mai bune alimente si bauturi pentru exercitiile fizice Cu totii stim ca exercitiul fizic este cheia ca sa ne mentinem in forma.
Dar, stiai ca ceea ce mananci si bei te poate ajuta sa atingi nivelul pe care il doresti?
Ofera-i corpului tau nutrientii de care are nevoie cu ajutorul acestor 10 alimente:

1. Ovaz
Atunci cand trebuie sa-ti pregatesti muschii pentru exercitiu, carbohidratii sunt cei mai potriviti. Ei ofera glucoza, combustibilul de care au nevoie muschii. Insa nu toti carbohidratii sunt potriviti. Cei care se digera incet iti vor oferi destula energie pe parcursul exercitiilor.

2. Cafea
Daca esti un fan al cafelei, avem vesti bune pentru tine. Bea o cafea cu o ora inainte sa te duci la sala si vei rezista mai mult timp. Nu te ingrijora asupra deshidratarii.

3. Stridii
Aceste moluste contin mult fier, necesat pentru a crea hemoglobina, care transporta oxigenul prin tot corpul. Daca sari peste acest mineral esential, nu vei avea energia necesara ca sa rezisti la sala.

4. Migdale
Sunt o sursa excelenta de antioxidanti, precum flavonoizi, acizi fenolici si vitamina E, toti acestia fiind esentiali pentru organismul tau.

5. Stafide
Sari peste batonul energizant si mananca cateva stafide in locul acestuia. Sunt la fel de usor de transportat, dar iti ofera mai multi carbohidrati si potasiu. Potasiul previne deshidratarea dar si carceii.

6. Apa
Apa este bautura perfecta pentru a te hidrata. Cea mai buna metoda prin care te poti asigura ca obtii destule fluide este sa te canteresti inainte si dupa exercitii. Apoi bea doua cani jumatate de apa pentru fiecare 0,5 kg pierdute.

7. Ricotta cu miere
Dupa exercitii, muschii tai au nevoie de proteine pentru a se repara. Ricotta este o alegere perfecta. Adauga cativa carbohidrati care se digera uspr, precum mierea, pentru a-ti incuraja muschii sa absoarba proteinele chiar si mai repede.

8. Somon
Acesta contine proteine de calitate si iti ajuta muschii sa se regenereze dupa exercitiile istovitoare. Iar asta nu e tot. Somonul este cea mai buna sursa de vitamina D, un nutrient pe care majoritatea nu-l detinem intr-o cantitate suficienta.

9. Suc de rosii
Daca mergi cu bicicleta sau alergi mai mult de o ora, nu pierzi doar fluide, ci transpiri si pierzi sodiu si potasiu. Bea un pahar de suc de rosii, deoarece este bogat in potasiu si sodiu.

10. Ghimbir
In loc sa iei o pastila de aspirina dupa exercitii, consuma ghimbir. Acesta are efecte anti inflamatorii si reduce durerea musculara dupa efort.

Autor:  Andreea Utza