Site coolinaria.ro

6 greseli atunci cand pregatesti supa


6 greseli atunci cand pregatesti supa In sezonul rece, supele sunt o masa indispensabila si, oricat de simplu ar parea de gatit, tot se pot face greseli marunte care sa afecteze preparatul final.

Iata cele mai frecvente 6 greseli pe care trebuie sa le eviti atunci cand gatesti supe de orice fel:

1. Fierbi la foc prea mare
Vrei doar cateva bule micute care sa se ridice la suprafata lichidului la cateva secunde. Daca vei fierbe supa la foc mare, carnea si legumele vor deveni uscate si gatite excesiv.

2. Nu folosesti destula sare
Nimic nu e mai important decat o asezonare corecta. Gusta in timp ce gatesti. Poti folosi o reteta ca baza, insa invata sa ai incredere in papilele tale gustative.

3. Gatesti prea mult legumele
Sa spunem ca faci o supa de fasole. Incepi prin a gati ceapa, usturoiul sote, apoi adaugi apa si fasolea si lasi la fiert. Adaugi morcovii in ultima jumatate de ora, sau atunci cand boabele de fasole sunt aproape gata. In acest fel, morcovii vor fi gatiti, dar nu aposi.
Fii atent la toate legumele si cunoaste-le timpul de gatire!

4. Adaugi rosiile la inceput
Acidul din rosii poate pastra crocante boabele de fasole si alte legume. Nu adauga rosiile decat in ultimele 20 de minute, cand toate ingredientele sunt aproape gata.

5. Uiti de ierburi
O mana de ierburi proaspete, piper, putin parmezan si crutoane sunt finalul perfect pentru o supa buna. Astfel, vei adauga si aroma, si textura.
Cand faci supa de linte, de exemplu, adauga putin otet balsamic sau suc de lamaie in fiecare castron, pentru a inteti aroma.
Un alt adaos de ultim minut: putin iaurt sau smantana, seminte de dovleac sau o lingura de pesto.

6. Eviti oala de gatit sub presiune
Daca te temi de o astfel de oala, e timpul sa treci peste aceasta frica. Modelele din ziua de azi au fost modernizate si nu dau gres, iar atunci cand vrei sa faci rapid o supa, sunt un ajutor binevenit.

Autor:  Andreea Utza