Site coolinaria.ro

Topping-uri pentru ovaz


Topping-uri pentru ovaz Inlocuieste cerealele care contin mult zahar cu un castron de ovaz cald.
Pentru o aroma bogata, nu te limita doar la zaharul brun, iata alte optiuni delicioase:

1. Gustul iernii
Foloseste mere, scortisoara si seminte de canepa, plus o lingura de unt de arahide deasupra.

2. Mic dejun dulce
Incepe-ti ziua cu un mic dejun ca un desert, adaugand: ciocolata, unt de arahide, stafide, banane si cocos. Pe langa faptul ca e delicios, poate contribui in mod benefic la dieta.

3. Fructe rosii
Un mic dejun simplu dar hranitor: adauga in ovaz cateva capsuni, seminte de rodie si putin sirop de artar.

4. Ovaz cu dovleac
Exista vreun loc unde dovleacul sa nu se potriveasca? Ovazul cu dovleac este delicios! Adauga cateva prune, felii de banana, migdale si seminte de chia.

5. Ovaz la cuptor
Acest mic dejun aduce impreuna pudra de cacao si bananele, alaturi de semintele de rodie si untul de arahide organic.



6. Si mai dulce
Cocos, curmale, banane, miere, scortisoara si nuci caju pentru un ovaz delicios, care desi pare un rasfat, este si nutritiv!

7. Deliciu tropical
Chiar daca se serveste cald, acest castron de ovaz te duce intr-o rapida excursie in tropice, inainte sa pleci la serviciu. Adauga felii de fructul pasiunii, banana, migdale si cocos.

8. Smochine
Plaseaza strategic cateva bucati de smochine, banane, nuci si seminte, pentru un castron de ovaz care pare mai degraba o opera de arta.

9. Ovaz la cuptor cu fructe de padure
Reteta include vanilie, afine, banane si zmeura. Indulceste ovazul si cu putin sirop de artar.

Autor:  Andreea Utza