Site coolinaria.ro

5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre avocado


5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre avocado Guacamole este doar inceputul. Avocado este pretuit pentru textura sa cremoasa si calitatile nutritive pe care le aduce organismului.

Iata 5 lucruri pe care trebuie sa le stii despre avocado:

1. Avocado este foarte bun pentru tine
Beneficiile fructelor avocado sunt nenumarate. Poate stii deja ca acestea sunt bogate in grasimi bune, mult mai usor de digerat decat cele de origine animala. In plus, faptul ca avocado este cremos ajuta la reducerea poftelor de lactate si alte alimente. Un avocado mediu are in jur de 4 grame de proteine, mult mai mult decat alte fructe.

2. Cum il verifici
Cea mai buna metoda in care poti verifica daca un avocado este copt este sa-l tii in mana si sa-l apesi usor. Daca este putin moale, este copt. Daca nu-si modifica deloc forma, se va coace in cateva zile. Iar daca este foarte moale si iti intra degetul prin el, este prea copt. Un avocado prea copt devine maro si cu o aroma neplacuta.

3. Cum il pastrezi
Pastreaza fructele necoapte la temperatura camerei. Ca sa grabesti procesul de coacere, pune-le intr-o punga maro de hartie, alaturi de un mar sau o banana. Fructele coapte si taiate se tin in frigider. Fie ca sunt feliate sau pasate, stropeste-le cu putin suc de lamaie sau lime si infasoara-le in folie de plastic.

4. Este comparabil cu untul
In secolele XVII si XVIII, avocado a fost numit "para cu unt" si inca este considerat "fructul de unt" in India. Untul de avocado este de fapt fructul pasat.

5. Contine carotenoizi
Tindem sa credem ca cele mai bogate legume in carotenoizi sunt cele portocalii sau rosii, precum morcovii sau rosiile. Avocado este insa o sursa fantastica de carotenoizi, in ciuda culorii verde inchis. De asemenea, are proprietati anti-inflamatorii.

Autor:  Andreea Utza