Site coolinaria.ro

Sfaturi pentru o supa reusita


Sfaturi pentru o supa reusita Chiar daca ai cateva retete de supa care iti ies de fiecare data, nu strica sa aduci ceva nou in acestea.

Iata cateva sfaturi pentru a reduce grasimile din supe si nu numai:

1. Cele mai bune supe sunt facute dintr-o baza de ingrediente proaspete. Evident, acest lucru poate consuma destul de mult timp. Poti reduce timpul petrecut in bucatarie folosind baze de supa inghetate sau bulion. Chiar si asa, rezerva-ti destul timp pentru a face o supa buna.

2. Chiar daca ingredientele proaspete sunt cele mai bune, unele legume congelate sau la conserva merg la fel de bine, precum mazarea, fasolea verde sau porumbul.

3. O supa calda este o alegere buna intre doua mese ale zilei sau dupa consumarea de bauturi alcoolice, pentru refacerea organismului.

4. In mod ideal, supele reci ar trebui servite in recipiente racite in prealabil.

5. Daca supa nu este felul principal al mesei, te poti baza pe un litru ca sa servesti 6 persoane. Daca este un fel principal, atunci un litru ajunge pentru aproximativ 2-3 portii.

6. Ca sa reduci cantitatea de grasimi, fa supa cu o zi inainte, raceste-o, apoi arunca grasimea care se formeaza deasupra. Daca nu ai timp sa o racesti, foloseste un prosop de hartie neimprimat, pentru a absorbi uleiul de la suprafata.



7. Supele au un gust mai bun daca sunt facute cu o zi sau doua in avans si se reincalzesc chiar inainte de a fi servite.

8. Verifica daca ai condimentat bine supele reci chiar inainte de a le servi, deoarece acestea tind sa afecteze papilele gustative si vor avea nevoie de mai multe condimente decat supele calde.

9. Daca o supa calda este prea sarata, adauga un cartof intreg, fara coaja, si lasa la clocotit timp de 15 minute pentru a absorbi sarea. Scoate cartoful si serveste.

10. Tine minte ca ierburile vor avea o aroma mai intensa daca sunt adaugate la sfarsitul unui lung proces de gatire.

11. Vinul este excelent pentru supe. Atunci cand folosesti alcool in supa, pune mai putina sare, deoarece vinul intensifica gustul sarat. Nu adauga mai mult de un sfert de cana de vin la un litru de supa.

12. Si berea este buna pentru supe. O regula generala este sa adaugi o cana de bere la trei cani de supa.

Autor:  Andreea Utza