Site coolinaria.ro

Greseli la inceput de dieta


Greseli la inceput de dieta Nu e usor sa tii o dieta, dar in niciun caz nu e imposibil...
Ca sa te asiguri ca esti pe drumul cel bun, evita urmatoarele greseli:

1. Nu face un secret din dieta ta
E tentant sa tii secret scopul tau, pana cand rezultatele incep sa se vada. Totusi, e mai bine sa-ti anunti familia, prietenii si colegii si sa le ceri sfatul. Te vor sustine pe parcursul regimului.

2. Nu renunta la mancarurile preferate
Chiar daca e vorba de pizza sau de prajitura bunicii, oricine are o mancare preferata care nu-si are locul intr-un regim. Faptul ca te privezi de un anumit aliment te poate face sa-l poftesti si mai mult. Cea mai buna metoda este sa te bucuri de mancarurile preferate cu moderatie. Mananca o inghetata o data pe luna. Comanda o pizza vinerea, dupa o saptamana grea de munca, dar alege o garnitura sanatoasa, precum o salata verde.

3. Nu te infometa
Ca sa scapi de kilogramele in plus nu trebuie sa te infometezi. De fapt, daca-i permiti organismului sa fie extrem de flamand, poti manca mai mult decat ai nevoie. Mananca o data la doua sau patru ore pentru a-ti controla senzatia de foame si a-ti regla metabolismul. Include trei mese echilibrate (intre 300-500 de calorii) si doua sau trei gustari (100-200 de calorii).



4. Nu te baza pe puterea vointei
Vointa e importanta, dar nu e cea mai buna metoda pentru o dieta. Mai degraba scapa de mancarurile tentante din casa. Recunoaste alimentele care te tenteaza, de exemplu inghetata, si nu o mai cumpara. Apoi, curata camara si frigiderul si umple-le cu mancaruri sanatoase. In final, rasplateste-te cu mancarea preferata, din cand in cand.

5. Nu o face singur
E mai usor sa slabesti atunci cand iti gasesti un partener cu aceleasi scopuri. Stiind ca mai e cineva langa tine, te vei simti obligat sa-ti respecti dieta. Daca nu ai pe nimeni apropiat, incearca varianta online, unde sigur vei gasi doritori.

6. Nu te astepta la perfectiune
Cand vine vorba de diete, o mentalitate de genul "totul sau nimic" poate duce la frustrare. Nu trebuie sa fii prea dur cu tine, daca te-ai abatut o data de la dieta nu inseamna ca toate eforturile au fost in zadar. Accepta ca vor exista momente, de exemplu de sarbatori, cand nu vei face cele mai bune alegeri culinare. Daca te abati de la regim, gandeste-te cum sa eviti asta pe viitor, si intoarce-te la alimentele sanatoase si la exercitii.

Autor:  Andreea Utza