Site coolinaria.ro

Alimente care par sanatoase desi nu sunt


Alimente care par sanatoase desi nu sunt Nu te lasa pacalit de aparente! Aceste alimente pot parea bune pentru sanatate, insa nu sunt:

Dressing-urile fara grasimi
Suna bine, insa acestea nu sunt deloc sanatoase. Daca vei verifica lista de ingrediente, vei descoperi ca aceste produse contin, in cea mai mare parte, apa cu indulcitori si arome. Fa-ti un bine si fa o vinegreta acasa. Uleiul ii va da un gust mai bun si te va ajuta sa absorbi vitaminele solubile in grasime din salate.

Terciul de grau
Cumparat din comert, acesta este fortificat cu vitamine si minerale, fara zahar adaugat, insa contine o cantitate foarte mica de fibre, ceea ce inseamna ca nu te vei simti satul. Daca alegi si variantele cu arome, o sa adaugi in dieta prea mult zahar si coloranti. Pentru o masa sanatoasa cu cereale, ramai la fulgii de ovaz.

Apa cu vitamine si minerale
Aceste bauturi au o reputatie buna, oferind hidratare cu bonusul vitaminelor si mineralelor. Insa aceasta ramane o bautura ce contine destul de mult zahar. In plus, majoritatea vitaminelor din ele sunt solubile in grasimi, deci nu le vei absorbi dintr-o bautura fara grasimi si bogata in zahar. Apa simpla ramane cea mai buna solutie.

Inlocuitorii de paine
Desi ambalajele sustin ca produsul e excelent pentru sandvisuri si contine doar cereale integrale, acesti inlocuitori nu se pot considera nici macar pe aproape de paine. Painea are o lista simpla de ingrediente: faina, drojdie, sare. Daca vrei sa tai calorii din sandvisul tau, foloseste o singura felie de paine, in loc de doua.

Inlocuitorii de oua
Acestia sunt gata facuti, nu contin grasimile saturate si colesterolul din galbenus, dar nu contin nici nutrientii esentiali din ou, precum vitaminele A si D. Ca sa compenseze, acestea contin vitamine, dar si arome, coloranti si aditivi. Daca esti ingrijorat asupra colesterolului, foloseste albus de ou. Totusi, un galbenus pe zi, sau o data la doua zile, este sanatos.

Batoanele de cereale cu antioxidanti si fibre
Stii ca antioxidantii si fibrele sunt bune pentru tine, dar batoanele nu sunt o alegere buna. Ele contin antioxidanti din vitamina E, nu o varietate precum gasesti in fructe si legume. In plus, fibrele care se gasesc in astfel de batoane sunt insolubile, ajuta la digestie dar nu si la sanatatea inimii. Pe deasupra, batoanele sunt pline de zahar, ulei hidrogenat (care contine grasimi trans), coloranti si alti aditivi. Ti-e pofta de un baton? Alege unul pe baza de fructe si nuci.

Autor:  Andreea Utza