Site coolinaria.ro

Alegeri nepotrivite pentru micul dejun


Alegeri nepotrivite pentru micul dejun Un mic dejun sanatos te poate ajuta sa-ti incepi ziua cu destula energie si fara pofte greu de controlat.

Pe de alta parte, o alegere nepotrivita face exact contrariul.

Iata ce optiuni sa eviti si cu ce sa le inlocuiesti:

1. Fara mic dejun
Cea mai daunatoare alegere este sa nu mananci deloc la micul dejun. Pe langa faptul ca vei manca mult mai mult în timpul zilei, vei arde mult mai putine calorii. Un studiu a demonstrat ca cei care mananca la micul dejun ard cu 400 de calorii mai mult decat cei care sar peste aceasta masa.

2. Smoothie-urile cumparate
Smoothie-urile sunt foarte sanatoase, dar daca nu le faci acasa, pot avea mai multe calorii decat un meniu de fast-food. Un smoothie poate ajunge chiar pana la 870 de calorii si poate avea un continut de zahar la fel de ridicat ca o bautura carbogazoasa. Pe deasupra, nu sunt deloc naturale. Bucura-te de smoothie-uri facute in casa, cu o baza de iaurt grecesc, fructe congelate si lapte.

3. Sucuri
In ciuda faptului ca sunt mai sarace in calorii decat smoothie-urile si mai bogate in vitamine si antioxidanti, sucurile nu sunt o metoda buna de a-ti incepe ziua. Nu contin destule fibre si pot avea prea mult zahar. Sursele lichide de zahar determina o crestere a nivelului de insulina mai rapid decat cele solide. Inlocuieste sucul cu fructe intregi, alaturi de iaurturi.

4. Mic dejun prea mic
Un mic dejun mic poate duce la cresterea in greutate. Cercetatorii sustin ca suntem mai rezistenti la insulina dupa-amiaza, iar seara organismul arde mai putine calorii. Cel mai bine e sa mananci un mic dejun cu cel putin 350 de calorii si un minimum de 20 de grame de proteine.

5. Napolitane, clatite, chifle si briose
Toate acestea sunt alegeri obisnuite, insa sunt bogate in faina procesata. De asemenea, nu contin fibre sau proteine. Un mic dejun bogat in carbohidrati iti ofera doar jumatate din satietatea pe care ai obtine-o daca ai consuma oua, in locul acestora. Daca ti-e foarte pofta de carbohidrati, ia o clatita, napolitana sau mini briosa integrala ca garnitura pentru oua.

6. Specialitati din cafea
Mai mult de o treime din consumatorii de cafea se bucura de specialitati in fiecare zi. Dar multe dintre aceste bauturi contin mai mult de 300 de calorii si foarte mult zahar. Un mic dejun atat de dulce iti va provoca foame pe parcursul zilei si pofta de si mai mult zahar. Alege un cappuccino mai mic, sari peste frisca si sirop. Daca iti place laptele de migdale sau soia, intreaba daca este neindulcit.

Autor:  Andreea Utza