Site coolinaria.ro

Cum sa-ti faci suc carbogazos acasa


Cum sa-ti faci suc carbogazos acasa Sticla de suc carbogazos, proaspat scoasa din frigider, ne face cu ochiul, dar nu e buna si pentru silueta.

In loc sa te opresti la magazin, mai bine iti cumperi ingredientele si iti pregatesti tu, acasa un suc.

Nu numai ca pui cat zahar vrei, dar folosesti si ingrediente naturale si eviti E-urile (stiai, spre exemplu, ca drojdia contine vitamine din complexul B?).

In general, ai nevoie de: apa, zahar, ghimbir, suc proaspat de lamaie, drojdie

Bine de stiut
- diferenta intre sucul cumparat si cel facut in casa consta nu doar in faptul ca din cel de-al doilea lipsesc chimicalele, ci si in modul in care sunt carbonatate. Ingredientele din primul sunt amestecate mai intai, apoi imbogatite direct cu dioxid de carbon. In schimb, cand e vorba de suc de casa, drojdia se pune dupa ce ingredientele sunt omogenizate, astfel ca dioxidul de carbon apare dupa o zi sau doua;
- foloseste drojdie obisnuita sau drojdie pentru vin, dar evit-o pe cea pentru bere;
- ai nevoie de: sticle, cana de masura, o oala din metal non-reactiv, strecuratoare etc;
- indiferent de reteta pe care o alegi, pasii de baza sunt aceiasi. Diferenta apare la final, cand pui anumite ingrediente;
- poti inlocui zaharul cu miere de albine sau extract de stevie.

Pas 1: Sterilizeaza sticlele si accesoriile de gatit cufundandu-le pentru 20 de minute intr-un mix de apa si detergent de vase. Bineinteles, clateste-le foarte bine.
Pas 2: Amesteca toate ingredientele (apa, zahar, arome) in functie de specificatiile din reteta.
Pas 3: Amesteca drojdia cu 230 ml de apa clocotinda. Las-o deoparte 5-10 minute, agitand-o usor din cand in cand.
Pas 4: Toarna drojdia peste ingrediente si imparte lichidul in mod egal in sticle. Daca ti se pare ca trebuie, foloseste o strecuratoare. Adauga apa la temperatura camerei, dar nu umple sticlele pana la refuz, apoi infileteaza capacele, agita-le de cateva ori si depoziteaza-le pentru mai multe zile la temperatura camerei.
Pas 5: Cand sticlele sunt tari la atingere, de obicei dupa 2-3 zile, muta-le in frigider. In caz contrar, lichidul va continua sa fermenteze si vei obtine alcool, nu suc.

Reteta de suc carbogazos cu aroma de lime si lamaie
Ingrediente:
2 lamai, 5 lime, 450 gr zahar, 1/8 lingurita drojdie, 4 litri de apa
Mod de preparare
Incalzeste 2 litri de apa suficient cat sa se topeasca zaharul, apoi da-o la rece.
Intre timp, amesteca drojdia cu putina apa calda.
Stoarce fructele si pune sucul obtinut in apa cu zahar.
Adauga drojdia, restul de apa si amesteca bine.
Strecoara sucul in doua sticle, impartindu-l in mod egal, apoi completeaza cu apa, dar nu pana la refuz.
Pune capacele, agita bine sticlele de cateva ori si tine-le 2-3 zile la temperatura camerei.

Autor:  Alina Tibichi