Site coolinaria.ro

Cum sa reinventezi ciocolata calda


Cum sa reinventezi ciocolata calda Nimic nu se compara cu o ciocolata calda in sezonul rece.
Dar... ce faci atunci cand te-ai saturat de gustul clasic?

Iata cateva imbunatatiri pe care le poti aduce simplu si rapid:

1. Caramel
O lingurita de sos de caramel poate face minuni pentru ciocolata calda. Adauga in brandul preferat de ciocolata si amesteca bine inainte sa iei prima inghititura.

2. Inghetata
Poate suna ciudat sa pui ceva rece in ciocolata calda, dar o lingura de inghetata o va face mai cremoasa si groasa. Asigura-te ca ciocolata este cat se poate de fierbinte, fara sa clocoteasca, apoi adauga putin din inghetata care iti place.

3. Scortisoara, nucsoara sau esenta de vanilie
Un sfert de lingurita din oricare ingredient adauga o aroma noua. Nu te teme sa experimentezi.

4. Coaja de portocala
Taie cateva fasii subtiri de coaja de portocala si lasa-le in bautura ta putin timp, inainte de a o gusta. Gustul de citrice este inconfundabil de delicios.

5. Espresso sau cafea
Poti adauga o lingurita de cafea proaspata sau espresso, sau poti folosi cafea instant.

6. Menta
Adauga putina menta sau chiar o bomboana mentolata. Adauga o aroma deosebita si un miros imbietor. Aceasta versiune este potrivita mai ales cand esti racit.

7. Ciocolata alba sau neagra
Scoate batonul de ciocolata din frigider si ia o razatoare. Presara cateva fasii in ciocolata calda sau chiar peste frisca.



8. Unt de arahide
Daca esti innebunit dupa untul de arahide, ia o lingura sau chiar doua si amesteca-le in ciocolata. Asigura-te ca ai amestecat bine, pana sa se topeasca.

9. Ardei sau sos iute
Vrei ceva cald si iute? Putin sos picant va duce bautura ta la un alt nivel. Poti chiar sa adaugi doua fasii de ardei iute si sa amesteci, pentru a combina aromele.

10. Lapte de cocos
Adauga o aroma tropicala ciocolatei tale, inlocuind o parte din laptele obisnuit cu cel de cocos.

11. Sirop de artar
Nu e doar pentru napolitane sau clatite. Un strop iti va readuce la viata vechea si obisnuita ciocolata calda.

Autor:  Andreea Utza