Site coolinaria.ro

Alimente bogate in calciu


Alimente bogate in calciu Acest mineral are un rol important in organismul tau si contribuie la mai multe, nu doar la formarea oaselor.

Iata cum sa-l introduci in dieta ta zilnica:

1. Lapte degresat
Laptele este una dintre cele mai versatile surse de calciu. O singura cana iti ofera aproape o treime din doza zilnica recomandata. Serveste-l cu cereale, foloseste-l pentru ciocolata calda sau amesteca-l cu o banana inghetata sau bucati de mango pentru un milkshake sanatos.

2. Varza
Varza e o sursa excelenta de calciu. O ceasca contine cam 260 de mg. De asemenea, calciul provenit din legume crucifere se absoarbe foarte bine (spre deosebire de cel din spanac, de exemplu). Alte legume pe care le poti incerca sunt broccoli sau salata verde.

3. Iaurt degresat
Iti poti crea propriul iaurt aromat, fara sa te ingrijorezi asupra excesului de zahar: adauga o lingura de gem. Iaurtul grecesc contine mai putin calciu decat cel normal, dar ramane o sursa buna de calciu.

4. Rubarba
Serveste-o cu zahar si putina frisca sau iaurt de vanilie, ca desert, sau foloseste-o in mancaruri de pui sau porc.

5. Laptele vegetal
Nu esti un fan al produselor lactate? Nicio problema, exista multe alte optiuni, precum laptele de soia sau cel de migdale. Acestea au un profil nutritional asemanator cu cel al laptelui obisnuit.

6. Ricotta degresata
Ricotta este una dintre mancarurile cele mai bogate in calciu. O ceasca de ricotta contine mai mult calciu decat laptele. Serveste-o cu fructe de padure, piersici sau putina miere, la micul dejun.

7. Tofu
Pe langa faptul ca este o sursa vegetariana excelenta de proteine, este si o sursa minunata de calciu. Alege-l pe cel in saramura, pentru a fi sigur ca beneficiezi de continutul bogat in minerale.

8. Sardine
Nu doar ca sunt bogate in calciu, dar contin si omega-3, esential pentru creier. Incearca-le pe paine prajita, alaturi de putin otet si zeama de lamaie.

Autor:  Andreea Utza