Site coolinaria.ro

Pomelo si sanatatea


Pomelo si sanatatea Probabil ca ai incercat deja fructul pomelo, dar cat de multe stii despre el?

Iata cateva informatii despre beneficiile lui pentru sanatate:

Valoare nutritionala
Pomelo este bun pentru organism, deoarece este bogat in vitamina C, ca toate citricele, dar si in vitamina B.
Contine cantitati mari de beta-caroten si acid folic si este benefic pentru femeile gravide.
Contine potasiu, care ajuta la sanatatea inimii.
De asemenea, contine vitaminele A, B1, B2 si C, grasimi sanatoase, proteine, fibre, antioxidanti si enzime.

Beneficii:
1. Previne infectiile tractului urinar

Sucul de pomelo lupta impotriva acestei boli. Vitamina C creste nivelul acidului din urina si nu permite bacteriilor sa se dezvolte.

2. Grabeste vindecarea ranilor
Enzimele din vitamina C ajuta la dezvoltarea colagenului, proteina care fortifica pielea, facand-o mai flexibila si grabind procesul de vindecare a ranilor.

3. Pentru gingii
Sangerarile gingivale se pot datora lipsei de vitamina C. Colagenul nu este esential doar pentru piele, ci si pentru dinti si gingii puternice. Pomelo ajuta la fortificarea gingiilor si tine la distanta problemele dentare.

4. Pentru inima
Pomelo are un continut ridicat de potasiu, care, la fel ca vitamina C, joaca un rol important in sanatatea inimii. Mineralele esentiale contribuie la presiunea sangelui. Este bogat si in pectina si curata depozitele arteriale acumulate in corp, fiind benefic pentru cei cu hipertensiune. De asemenea, reduce colesterolul.

5. Previne anemia
Studiile arata ca vitamina C contribuie la absorbtia fierului in corp. Deficienta de fier duce la anemie. O dieta bogata in vitamina C combate pierderile de fier si imbunatateste circulatia sangelui.

6. Tine departe raceala si gripa
Pomelo proaspat sau sucul de pomelo previn aparitia racelilor si gripelor, impiedicand toxinele sa ajunga in organism. Acesta stimuleaza actiunea anticorpilor, care te vor proteja impotriva bacteriilor.

7. Ajuta la digestie
Tot vitamina C din pomelo este cea care construieste elasticitatea arterelor si fortifica sistemul digestiv.

Autor:  Andreea Utza