Site coolinaria.ro

De ce sa incluzi ouale in dieta


De ce sa incluzi ouale in dieta Ouale aduc o multime de beneficii organismului nostru.

Chiar daca atrag si multe comentarii, din cauza colesterolului continut, iata cum te poti bucura de ele, fara a te teme pentru sanatatea ta:

Senzatia de satietate
Stiai ca daca mananci un ou la micul dejun te vei simti satul mai mult timp? Asta te va opri din snack-ul de dimineata. Ouale au multi nutrienti esentiali de care corpul tau are nevoie. Sa consumi oua la micul dejun este un lucru excelent pentru organismul tau.

Cresc aportul de fier
Daca suferi de dureri de cap frecvente, esti iritabil si obosit, e posibil sa suferi de lipsa de fier. Mergi la doctor si fa-ti analize de sange. Daca ai un nivel scazut de fier, vei beneficia de pe urma oualor. Ele contin o forma de fier care poate fi usor absorbita de corp si ajuta la tratarea anemiei.

Previn deficientele de nutrienti
Ouale sunt bogate in nutrienti si ii vor oferi organismului tau esentialii de care are nevoie. Un studiu realizat pe consumatori si non-consumatori de oua arata ca cea de-a doua categorie are o deficienta de vitaminele A, E si B12, care se gasesc din abundenta in oua.

Uita de colesterolul rau
Atunci cand s-a descoperit ca galbenusul contine 210 mg de colesterol, s-a presupus automat ca ouale sunt responsabile pentru nivelul colesterolului din corp. Din contra, galbenusul nu afecteaza sanatatea inimii. Grasimile saturate si cele trans au efecte nocive pentru tine. Ouale sunt o sursa minunata de proteine.

Ajuta la scaderea in greutate
Avand un index mare de satietate, oul de la micul dejun te tine satul pentru o lunga perioada de timp. Pentru oamenii supraponderali, este o metoda perfecta de a slabi. Asigura-te ca le combini cu cereale integrale si legume, pentru a fi un mic dejun cu adevarat sanatos.



Pentru sanatatea creierului
Ouale contin un nutrient numit colina, cunoscut pentru imbunatatirea memoriei. De asemenea, joaca un rol important in timpul sarcinii, deoarece ajuta la dezvoltarea creierului fetusului si a nou-nascutului.

Previn cataracta si protejeaza vederea
Tii minte ca mama ta te forta sa mananci spanac si broccoli? Ei bine, avea un motiv bine intemeiat. Aceste mancaruri sunt sanatoase si ajuta vederea. La fel ca spanacul si broccoli-ul, ouale sunt bune pentru ochi si reduc riscurile dezvoltarii cataractei si a bolilor ce apar odata cu inaintarea in varsta.

Contin proteine de calitate
Proteinele sunt foarte importante pentru corp. Ele ajuta la crearea noilor tesuturi si la repararea celor vechi. Proteinele sunt facute din aminoacizi, iar corpul tau are nevoie de 9 aminoacizi de baza. Ouale sunt unele dintre putinele alimente care ii contin pe toti.

Autor:  Andreea Utza