Site coolinaria.ro

8 alimente pe care le consumi gresit


8 alimente pe care le consumi gresit Exista multe tehnici si trucuri ca sa scoti ceea ce e mai bun din fiecare aliment.

Deci, cum poti beneficia din plin din mancarurile tale?
Iata cateva alimente pe care, cel mai probabil, le consumi gresit:

1. Cartofii
Crezi ca obtii beneficiile cartofilor atunci cand consumi cartofi prajiti, piure sau cartofi albi la cuptor? Mai gandeste-te. Un studiu recent a demonstrat ca cei mai buni cartofi sunt cei rosii, care ajuta circulatia sangelui si scad riscul de cancer. Mai mult decat atat, cartofii rosii isi inving adversarii albi si la cantitatea mare de polifenoli si efectul asupra cantitatii de zahar din sange.

2. Ceaiul
Daca vrei sa absorbi multi nutrienti din ceaiul tau, atunci uita de metoda englezilor. Atunci cand adaugi lapte, de fapt distrugi o parte din beneficiile cardiovasculare pe care ceaiul le poate aduce. Iti place ceaiul verde? Adauga putin suc de fructe pentru a-l indulci. Vitamina C din suc va ajuta nutrientii din ceai, in loc sa-i distruga.

3. Morcovii
Odata cu racirea vremii, ne vine cheful de supe. Data viitoare cand faci supa de pui cu taitei, rezista tentatiei de a taia morcovii, deoarece odata ce i-ai micsorat, suprafata lor este mai mare si permite mai multor nutrienti sa scape. Asta inseamna ca dupa ce i-ai spalat si curatat, trebuie sa-i pui in apa intregi. Lasa-i mai mult la fiert, deoarece gatirea este benefica pentru carotenoizi.

4. Usturoiul
Nu te grabi sa adaugi usturoiul in mancare imediat dupa ce-l zdrobesti. Studiile spun ca e bine sa zdrobesti usturoiul si apoi sa-l lasi deoparte cel putin 10 minute. Acesta va elibera o enzima numita alicina, care reduce riscul bolilor cardiovasculare.

5. Dressing-uri
Un dressing fara grasimi pare parea o idee buna, teoretic. Insa, cand iti dai seama la ce renunti, nu merita. Grasimea pe care o pui intr-un dressing te ajuta sa te simti satul si satisfacut dupa ce ai consumat salata. De asemenea, absorbi mai multi nutrienti, in special din luteina, beta-caroten si licopen.



6. Merele si perele
Lasa fructele sa se coaca putin. Procesul de coacere permite epuizarea clorofilei, ceea ce va duce la antioxidanti mai "activi".

7. Broccoli
Broccoli este, cu siguranta, unul dintre alimentele cele mai sanatoase pentru organism. Este eficient in lupta impotriva diverselor tipuri de cancer. Modul in care il pregatesti face diferenta. Gatitul la aburi este singura metoda care pastreaza intacte beneficiile acestuia. Fiertul si prajitul sunt cele mai daunatoare. De asemenea, combinatiile cu alimente picante sunt excelente impotriva cancerului.

8. Mustarul
Mustarul este fabulos sub orice forma, in sosuri, salate sau sandvisuri, insa daca esti interesat de beneficiile sale (scaderea inflamatiilor, reducerea riscului de cancer) trebuie sa-ti mentii alegerile cat mai simple. Mustarul simplu are cele mai multe beneficii. De ce? Pentru ca acesta contine curcumina, care nu numai ca da mustarului ieftin culoarea galbena, dar si beneficiile cuvenite.

Autor:  Andreea Utza