Site coolinaria.ro

Elementele de baza ale sucurilor facute in casa


Elementele de baza ale sucurilor facute in casa De la folosirea storcatorului, pana la alegerea celor mai bune ingrediente, iata un ghid pentru sucuri de casa din fructe si legume proaspete:

Aparatele de care ai nevoie
1. Storcatoare

Exista doua feluri de storcatoare, care functioneaza prin masticare si centrifugale. Cele care folosesc masticarea sunt mai incete, "mesteca" produsul pentru a separa lichidul de solid, o modalitate relativ eficienta pentru a stoarce destul suc. Cele centrifugale invartesc fructele si legumele pentru a separa pulpa de suc, ceea ce le face mai rapide.

2. Blendere
Exista blendere profesionale si casnice. Cele profesionale iti permit sa incorporezi produse tari, precum nucile. De asemenea, ele fac piure din fructe sau legume la viteze foarte mari si pot avea setari pentru o pasare super eficienta. Blenderele obisnuite sunt mai accesibile ca pret si mai putin puternice, iar multe din ele nu sunt potrivite pentru gheata sau nuci.

Selectia, pregatirea si curatarea
Ia in considerare culorile: niciodată sa nu subestimezi puterea stimulului vizual. Combina ingrediente in culori vibrante, care arata bine si au un gust bun.

Alege alimente de sezon, organice: ori de cate ori ai posibilitatea. Aproape orice are un gust mai bun daca este crescut local si-l cumperi in sezonul lui. Daca iti poti permite alimente organice, nu ezita, mai ales in cazul fructelor de padure, care sunt foarte delicate.

Spala alimentele: e foarte important sa le speli bine, chiar daca sunt organice. Deoarece nu pasteurizezi sucul, trebuie sa reduci bacteriile.

Atunci cand storci citrice, decojeste-le bine, insa lasa si putina pielita alba. Poate da un gust usor amarui, insa ajuta corpul sa absoarba vitamina C.

Fa un smoothie mai bun
Adauga ingredientele intr-o ordine, pentru ca blenderul sa fie cat se poate de eficient. Primele sunt alimentele tari (nucile, semintele, fructele uscate sau congelate) urmate de cele moi (unturi, fructe si legume proaspete), pudre (cacao, proteine, suplimente) si in final lichide. Gheata poate fi adaugata in orice moment.

Scoate ce-i mai bun din legumele verzi
Combina legumele cu fruze verzi cu alimente zemoase, precum mere sau castraveti. Sau, daca ai mai multe setari pentru viteza, impacheteaza-ti frunzele in bilute si foloseste o treapta inferioara de viteza.

Nucile
Vrei sa adaugi nuci, dar te temi din cauza blenderului? Inmoaie nucile in apa pentru cel putin 2 ore si cel mult o zi, apoi amesteca cu lichid.

Indulceste smoothie-urile cu ceva diferit: fructele confiate sunt excelente. Pentru o consistenta mai cremoasa, inmoaie-le pentru cel putin 20 de minute pentru a se rehidrata, inainte de a le adauga in compozitie.

Pulpa: sucurile lasa in urma multa pulpa, care nu trebie sa ajunga in cosul de gunoi. O poti folosi in supe sau dulciuri, precum briosele cu morcovi.

Consumul
Bea repede sucurile, cele proaspete si smoothie-urile se deterioreaza si se oxideaza odata cu expunerea la aer, asa ca e bine sa le consumi la scurt timp dupa ce le-ai preparat.

Autor:  Andreea Utza