Site coolinaria.ro

Idei pentru o cina light


Idei pentru o cina light Stim cu totii ca ultima masa a zilei trebuie sa fie usoara, insa cine a spus ca nu trebuie sa fie si delicioasa?

Iata cateva idei pentru o cina light, dar satisfacatoare:

1. Tarta cu rosii
Obisnuita tarta cu rosii este spectaculoasa, insa plina de calorii din branza cremoasa si o adevarata bomba de grasimi saturate. Inlocuieste-o cu o tarta fara carne si fara smantana, dar cu masline, pentru o bogatie de arome.

2. Creveti cu noodles
O masa dulce si picanta, in acelasi timp. Ai grija la cantitatea de noodles pe care o pui intr-o portie. Aproximativ 350 de grame de creveti sunt de ajuns pentru 4 persoane. De asemenea, sosul facut in casa este mult mai sanatos si mai sarac in calorii decat cel de la restaurant.

3. Salata de pui cu fructe
Carnea de pui este o sursa buna de proteine. Ciresele si nectarinele vor da o aroma dulce, delicioasa. Adauga orez brun, pentru o portie sanatoasa de cereale integrale.

4. Peste cu sos de rosii
Pestele facut la tigaie este sarac in calorii, dar bogat din punct de vedere nutritional. Serveste-l alaturi de sos de rosii mediteranean.

5. Noodles cu ton
Cauta in magazin noodles japonezi, in zona de mancaruri internationale. Serveste alaturi de ton, pentru o cina usoara, dar benefica pentru organism.

6. Piept de pui cu branza de capra
Savoarea bogata a carnii de pui merge excelent cu branza de capra. Serveste cu orez si rosii deshidratate, pentru si mai multa aroma. Tine minte sa ai grija la portii, pentru ca aceasta mancare sa ramana una light.



7. Salata Caesar
Foloseste bucati de pui la gratar, pentru clasica salata Caesar. Dressing-ul facut in casa va semana cu cel obisnuit, de la restaurant, dar vei putea fi sigur ca nu contine la fel de multe calorii.

8. Tacos cu creveti
O umplutura inedita pentru tacos. Acestia vor fi crocanti si deliciosi. Adauga si un sos salsa cu mar verde si serveste cu fasole neagra.

Autor:  Andreea Utza