Site coolinaria.ro

10 alimente pe care le poti ingheta


10 alimente pe care le poti ingheta Iata 10 alimente pe care nu stiai ca le poti congela fara probleme pentru a le pastra mai mult timp:

1. Untul
E usor si la indemana sa ingheti unt, mai ales cand faci provizii. Pur si simplu lasa untul in ambalaj si baga-l intr-o punga etansa.
Scoate-l din congelator cu o noapte inainte de a-l folosi si pune-l in frigider. Untul rezista 4 luni congelat.

2. Nucile
Daca vrei sa pastrezi o varietate de nuci la indemana pentru diferite mancaruri, congelatorul va deveni cel mai bun prieten al tau.
Nucile, in special cele crude, rancezesc foarte repede datorita continutului lor bogat in grasime.
Pune-le intr-o cutie sau punga etansa si le poti pastra pana la 8 luni. Nu uita sa le gusti, totusi, inainte de a le folosi in mancare.

3. Branza si cascavalul
Le poti ingheta in propriul ambalaj, dar ambaleaza-le si in folie de plastic sau aluminiu.
Branza moale si cea tartinabila vor rezista o luna, deci mai bine ingheti varietatile tari, care vor tine pana la 6 luni.

4. Dulciurile
Dupa ce s-au racit, inveleste individual fursecurile si biscuitii in plastic si in folie si pastreaza-le congelate timp de o luna.
Pentru batoane sau negrese, inveleste-le netaiate si tine-le nu mai mult de 3 luni.
Painea si alte produse cumparate din comert se racesc la frigider si abia apoi se pun la congelator, unde se pastreaza pana la 2 luni.
Chiar si aluatul poate fi inghetat si pastrat pana il vei folosi.

5. Laptele
Poti ingheta lapte fara prea multe repercusiuni. Varsa putin lapte din cutie, pentru a-i face loc sa inghete, si pune-l apoi in congelator.
Inainte de a-l consuma, scoate-l si pune-l la frigider 1-2 zile. Inainte sa-l bei, agita-l.
Nu trebuie sa-l tii mai mult de 4-6 saptamani. Tine minte ca isi va pierde textura si, intr-o oarecare masura, si gustul.

6. Faina
Ti s-a intamplat sa gasesti gandacei prin faina dupa ce nu ai folosit-o de ceva vreme? Ingheat-o ca sa eviti astfel de surprize.
Pune faina intr-un recipient etans, fara ambalajul ei original de hartie. Las-o 2 zile in frigider, apoi depoziteaz-o in congelator pana ai nevoie de ea.



7. Pesto
Daca ai ramas cu frunze de busuioc, foloseste-le intr-un sos pesto, pe care il vei pune apoi in forme de gheata.
Odata inghetat in forma, scoate cuburile de pesto si pune-le intr-o punga de plastic. Le poti pastra asa 3 luni in congelator.

8. Ierburi
Ierburile uscate isi pierd, deseori, gustul. Inghetarea este metoda cea mai buna pentru a le pastra aroma si umezeala.
Incepe prin a spala si usca frunzele. Le poti taia inainte de a le ingheta. Presara-le pe o tava si pune-le la congelator, acoperite.
Odata ce s-au solidificat, pune-le intr-un recipient etans si lasa-le tot la congelator. Le poti pune si in forme de gheata, cu putina apa.

9. Frisca si smantana
Frisca isi va pierde din consistenta odata inghetata, dar pentru prajituri va fi la fel de potrivita.
Smanatana este cam la fel: usor de inghetat si perfecta pentru prajituri sau mancaruri, dar isi va pierde si ea consistenta.

10. Gemul
Te poti bucura de gemul de vara chiar si iarna. Pune borcanele in congelator si scoate-le cu o noapte inainte de a le consuma.

Autor:  Andreea Utza