Site coolinaria.ro

5 alimente care intaresc imunitatea


5 alimente care intaresc imunitatea Te poti proteja de gripe si raceli fara sa faci abuz de medicamente.

Trebuie doar sa consumi mai mult din aceste alimente proaspete pentru a-ti construi o imunitate imbatabila:

Nuci
Mananca migdale, caju sau nuci, care sunt bogate in vitamina E, un antioxidant care ajuta la crearea anticorpilor, pentru lupta impotriva bacteriilor.

Citrice
Faimoasa vitamina C lupta impotriva infectiilor si este un antioxidant care se consuma alaturi de vitamina E. Fructe precum grepfrutul, clementinele, lamaile si lime sunt toate parte din aceasta familie si se gasesc usor chiar si iarna. Nu esti un fan al citricelor? Incearca ardeiul gras, contine chiar mai multa vitamina C!

Creveti
Desi contin colesterol, au si seleniu si sunt saraci in grasimi. Multe alimente au o combinatie de nutrienti buni si rai, ceea ce le aduce la un echilibru. Seleniul este un mineral de care ai nevoie in cantitati mici, pentru un sistem imunitar sanatos.

Iaurt
Probioticele, bacteriile bune, se gasesc in iaurt si ajuta la sistemul digestiv. Consumul alimentelor ce contin probiotice ajuta si la intarirea sistemului imunitar.

Ceai verde
Si acesta este bogat in antioxidanti. Chiar daca nu-ti place gustul usor amarui, il poti ascunde cu putina miere. In niciun caz sa nu adaugi lapte, deoarece va distruge beneficiile pe care le-ar putea aduce imunitatii.

Autor:  Andreea Utza