Site coolinaria.ro

6 alimente contrafacute


6 alimente contrafacute Intotdeauna e bine sa cumperi alimente din locuri sigure si sa citesti cu atentie etichetele.

Iata care sunt cele mai comune alimente contrafacute si cum sa te feresti de ele:

1. Uleiul de masline
Cand vine vorba de masline, etichetele nu te ajuta prea mult. Pe multe sticle scrie ca uleiul este din Italia, insa este originar din alta tara, importat de Italia si exportat din nou, de acolo.
Uleiul poate fi diluat cu uleiuri vegetale sau chiar fabricat in intregime dintr-un ulei mai ieftin cu beta caroten si clorofila.
Cauta-l pe cel extra-virgin, desi nici aceasta nu este intotdeauna o afirmatie cinstita. Mergi la standurile unde poti degusta si ia cat mai multe mostre, din diferite feluri.

2. Mierea
La prima vedere, sticla in forma de ursulet e foarte draguta, insa ea ascunde ceva. Multe cazuri au raportat asa-zisa miere ca fiind, de fapt, sucroza, sfecla de zahar sau chiar sirop de porumb.
Ca sa nu cumperi miere contrafacuta, alege recipiente mici si verifica intotdeauna ingredientele, sa nu contina zahar sau sirop adaugat.

3. Pestele
Principala metoda de frauda cu peste este etichetarea gresita: un peste mai ieftin poarta numele unuia mai scump. Nu numai ca platesti mai mult, insa pestele cu care te trezesti in farfurie nu e unul pe care ai vrea sa-l consumi.
Tonul este deseori falsificat, pestele cu care este inlocuit provocand disconforturi, precum diareea.

4. Vanilia
Al doilea cel mai scump condiment este, de asemenea, si des falsificat. Extractul de vanilie este o solutie de pastai de vanilie macerate in alcool si apa. Imitatiile sunt facute din vanilina, un component organic care, desi exista in mod natural, este de obicei sintetizat in laborator.
Ca sa fii sigur ca nu esti inselat, citeste eticheta: daca contine vanilina, e sintetic. Adaos de zahar sau fructoza? Stai departe de firma respectiva!



5. Cafeaua
Cafeaua poate fi usor inlocuita cu orice pudra maro, coji de boabe de cafea (daca ai noroc), chiar crengute sau porumb prajit. Cel mai sigur e sa alegi cafeaua nemacinata.

6. Scortisoara
Majoritatea sortimentelor de scortisoara sunt, de fapt, cassia. Cassia este crescuta in Vietnam sau China si nu seamana cu adevarata scortisoara, Ceylon.
Desi batoanele sunt usor de deosebit intre ele, odata ce au fost macinate, acest lucru devine mult mai greu. Citeste cu atentie eticheta de pe scortisoara, cauta sa fie Ceylon.

Autor:  Andreea Utza