Site coolinaria.ro

Beneficiile sucului de morcovi


Beneficiile sucului de morcovi Ceea ce face morcovul atat de special este componenta sa, bogata in beta-caroten, vitamine si potasiu.

Iata principalele motive pentru care trebuie sa te rasfeti, din cand in cand, cu un suc de morcovi:

1. Intareste imunitatea
Este o sursa de vitamina A, care poate ajuta la imbunatatirea vederii. De asemenea, poate preveni bolile de inima si atacurile de cord.

2. Reduce colesterolul
Potasiul prezent in morcovi reduce nivelul de colesterol. Mai mult decat atat, este foarte bun si pentru ficat.

3. Coagularea sangelui
Vitamina K din sucul de morcovi ajuta la coagularea sangelui.

4. Vindeca ranile exterioare si ranile de pe gingii
Vitamina C ajuta la vindecarea ranilor si la mentinerea unor gingii sanatoase.

5. Previne cancerul
Actioneaza si ca un agent anti-cancerigen. Prezenta carotenoizilor din morcovi reduce riscul aparitiei cancerului de vezica, prostata, colon si cancerul de san.

6. Sanatatea oaselor
Vitamina K ajuta la fixarea calciului, ceea ce duce la o vindecare mai rapida a oaselor rupte.



7. Previne acneea
Deoarece este bogat in uleiuri esentiale, sucul de morcovi ajuta la prevenirea acneei prin detoxifierea corpului.

8. Sursa de vitamine pentru piele
Ajuta in cazul dermatitei sau a iritatiilor, care apar din cauza unor deficiente de vitamina A.

9. Arsurile
Datorita betacarotenului, sucul de morcovi ajuta in cazul arsurilor solare si mareste rezistenta pielii la iritatiile solare.

10. Lupta impotriva imbatranirii
Beta-carotenoizii intrati in organism se transforma in vitamina A, care reduce degradarea celulelor, mareste cantitatea de colagen din piele si ii mentine astfel elasticitatea. De asemenea, ajuta si la ingrijirea parului si a unghiilor.

Autor:  Andreea Utza