Site coolinaria.ro

Biscuiti de casa ca la carte


Biscuiti de casa ca la carte Exista putine lucruri mai placute decat biscuitii pufosi si usori, proaspat scosi din cuptor. Totusi, ei il pot intimida pe bucatarul incepator. Iata cinci sfaturi inainte sa-i prepari.

1. Untul si laptele batut trebuie sa fie foarte, foarte reci.
E foarte important ca aceste doua ingrediente sa fie foarte reci. Grasimile cu care lucrezi trebuie sa fie reci, ca sa nu se topeasca in faina, modificand textura biscuitilor – nu intr-un mod bun. Untul rece este cel care da biscuitilor aspectul de fulgi.
Foloseste urmatorul truc: taie untul in bucati, atunci cand te apuci de biscuiti. Inveleste-l in plastic si tine-l la congelator pana cand esti gata sa-l folosesti.

2. Foloseste faina pentru prajituri
Desi probabil ca orice faina va functiona, faina speciala pentru prajituri este cea mai potrivita – de aici si numele ei. Aceasta va oferi biscuitilor textura placuta pe care o doresti.

3. Nu folosi forta
Nu trebuie sa amesteci violent sau sa folosesti forta pentru aluat. Amesteca grasimile si faina usor, apoi bate usor, ca si cum ai sterge un bebelus cu un prosop. Astfel, glutenul din faina nu va ingrosa aluatul. Totusi, glutenul nu este cu adevarat eliberat pana cand nu intra in contact cu un lichid, deci fii atent atunci cand pui laptele batut. Fii gentil pe tot parcusul procesului.

4. Nu subestima puterea unui cutit pentru prajituri
Daca vei folosi pahare, vei apasa prea tare marginile biscuitilor si nu vor mai creste cum trebuie. Investeste intr-un cutit special pentru biscuiti si nu uita sa-l introduci in faina de fiecare data inainte sa tai.

5. Incearca sa folosesti un lapte batut de calitate
Vorbim despre adevaratul lapte batut, lichidul care ramane dupa formarea untului. Vei observa o mare diferenta. Totusi, si cel obisnuit de la supermarket isi face treaba, dar nu la fel de bine.

6. Praful de copt vechi inseamna biscuiti dezumflati
Probabil ca stii ca praful de copt isi pierde puterea in timp, ceea ce inseamna ca biscuitii tai nu vor creste cat ar trebui. In general, praful de copt isi pierde potentialul de la 3-6 luni de la deschidere. Daca nu ai decat praf de copt vechi, cumpara unul nou sau prepara-l in casa.

Autor:  Andreea Utza