Site coolinaria.ro

10 sfaturi pentru cumparaturi istete


10 sfaturi pentru cumparaturi istete Sa faci cumparaturile e intotdeauna o provocare: vrei sa alegi alimente sanatoase, dar si sa te incadrezi in buget...

Iata cateva sfaturi pentru urmatoarea vizita la supermarket:

1. Nu evita ofertele
Majoritatea magazinelor au tot felul de reduceri si oferte de-a lungul anului. Cauta alimentele saptamanii, produsele care sunt la reduceri, dar si ofertele, precum 2+1 gratis.

2. Cumpara alimentele de sezon
Produsele de sezon sunt intotdeauna mai ieftine. Celelalte sunt importate, ceea ce face ca preturile sa creasca foarte mult.
Fii intotdeauna la curent cu ce fructe sau legume se gasesc in fiecare perioada a anului.

3. Foloseste cupoane
Unele magazine au cataloage cu diferite cupoane, pe care le poti folosi in aceeasi zi. De asemenea, poti gasi cupoane si online.

4. Cumpara branduri obisnuite
Multe produse pot costa foarte mult din cauza firmei care le produce. Marcile obisnuite sunt la fel de bune.

5. Cumpara alimente congelate
Alimentele congelate sunt la fel de bune ca cele proaspete si sunt perfecte atunci cand vrei sa cheltuiesti mai putin, in special pe produsele din afara sezonului.

6. Cumpara vrac
Zona vrac este excelenta, deoarece poti gasi aproape orice: condimente, unt, uleiuri, miere, sirop de artar, cereale, paste, fasole, fructe confiate si asa mai departe.
Economisesti foarte mult datorita faptului ca nu mai platesti ambalajul!



7. Evita centrul magazinului
Majoritatea alimentelor procesate nu contin, nici pe departe, aceleasi valori nutritionale ca mancarurile neprocesate, precum lactatele proaspete sau cerealele integrale. Platesti mai mult pentru mai putine beneficii...
Ramai in zona de alimente proaspete si foloseste multe condimente pentru mancarurile tale.

8. Fa o lista
...si respect-o! In acest fel, nu esti distras de toate "bunatatile" care iti sar in fata si de care nici macar nu ai nevoie.

9. Nu merge flamand la cumparaturi
Vei cumpara mult mai multe produse din impuls, de care cel mai probabil nu ai nevoie. Mananca acasa si abia apoi mergi la cumparaturi.

10. Alege si surse de proteine vegetale
Alimentele precum fasolea, lintea etc. sunt surse excelente de proteine si sunt foarte sanatoase. Sunt, de asemenea, destul de ieftine. Renunta la carne cateva zile pe saptamana: organismul iti va fi recunoscator, dar si portofelul!

Autor:  Andreea Utza