Site coolinaria.ro

Beneficiile ciocolatei


Beneficiile ciocolatei O veste buna: ciocolata este buna pentru organism!

Secretul este baza de cacao, care este totodata si sursa gustului deosebit al acesteia.

Iata beneficiile dulci pe care ti le poate aduce ciocolata:

O inima mai sanatoasa
Ciocolata are beneficii pentru sistemul cardiovascular. Un patratel de ciocolata neagra scade presiunea sangelui si reduce riscul de infarct cu pana la 39%. Acest lucru se datoreaza flavonozilor, antioxidanti care imbunatatesc flexibilitatea venelor si arterelor.
Dar, din cauza faptului ca acesti antioxidanti vin alaturi de o portie generoasa de zahar, lapte si unt, nu trebuie sa abuzezi de ciocolata si sa uiti de sport. Cele doua merg foarte bine impreuna.

Pentru slabit
Ciocolata neagra ofera senzatia de satietate. De aceea, te scapa de poftele de dulciuri, alimente sarate sau grasimi. Deci, bucura-te de cateva bucatele de ciocolata si respecta-ti dieta, in acelasi timp.

Copii mai fericiti
Femeile care mananca ciocolata in timpul sarcinii suporta mai usor stresul decat cele care se abtin. De asemenea, un studiu arata ca si copiii sunt mai fericiti. Deci ai de ales: o bucata de ciocolata sau te chinui cu un bebelus care plange?

Previne diabetul
Dulciurile pot deveni inamicul diabetului? Da! Flavonoizii ajuta la controlul insulinei.

Reduce stresul
Nu e de mirare ca multi oameni se consoleaza cu ciocolata in zilele stresante. Se pare, totusi, ca nu este chiar un lucru rau. Cu totii stim ce efecte daunatoare are stresul asupra intregului organism. Ciocolata reduce aceste efecte si echilibreaza nivelul hormonilor.

Protectie solara
Cercetatorii din Londra au testat puterea ciocolatei impotriva razelor solare. Dupa trei luni in care subiectii au mancat ciocolata cu un nivel ridicat de flavonoizi, a durat de doua ori mai mult pana ce pielea lor sa dezvolte roseata de dinaintea unei arsuri.

Pentru inteligenta
Data viitoare cand esti sub presiunea unui proiect, nu te simti vinovat daca mananci ciocolata neagra in pauza. Nu doar ca va elimina stresul, dar iti va stimula creierul tocmai atunci cand ai atat de multa nevoie de el...

Te scapa de tuse
Ciocolata te scapa de tuse aproape la fel de bine ca si codeina, fara efectele negative ale acesteia.

Te scapa de diaree
In secolul XVI, diaree se trata cu cacao. Flavonoizii se leaga de o proteina care echilibreaza secretia de fluide in intestinul subtire.

Autor:  Andreea Utza