Site coolinaria.ro

5 alimente pe care sa le adaugi intr-un smoothie


5 alimente pe care sa le adaugi intr-un smoothie Nu exista indoiala ca un smoothie cu fructe si legume este excelent la prima masa a zilei.

Mai jos, iti prezentam 5 ingrediente pe care le poti strecura in smoothie-urile tale pentru mai multe beneficii.

Incepe cu o cana de lapte de migdale neindulcit, care este sarac in calorii, dar contine aproape jumatate din doza zilnica recomandata de calciu si vitamina D.
Adauga o ceasca de fructe congelate (afine, piersici sau mango) alaturi de o banana.
Completeaza cu o mana din legumele tale verzi preferate (spanac sau salata) pentru o doza buna de antioxidanti.

La final, adauga ce-ti place mai mult din urmatoarele ingrediente:

Seminte de canepa
Nu doar ca sunt bogate in proteine, dar au proprietati anti-inflamatorii si acizi grasi omega-3, care iti fac pielea fina si previn bolile cronice. Adauga o lingura de seminte de canepa in urmatorul tau smoothie.

Quinoa
Quinoa nu este doar pentru salate. Deoarece are un gust neutru, nu o vei observa. In plus, este bogata in fibre, vitamina B si proteine complete. Adauga un sfert de ceasca.

Cacao
Bogata in magneziu, fier, fibre si multi antioxidanti, cacaua este un ingredient excelent pentru smoothie-uri. Contine flavonoizi care imbunatatesc starea de spirit, dar si substante benefice pentru circulatia sangelui. Adauga o lingura de cacao, alaturi de lapte de migdale, banane, o lingura de unt de migdale si putina scortisoara.

Avocado
Nu obtii un smoothie cu adevarat cremos daca nu adaugi un sfert de avocado. Pe langa faptul ca iti va transforma smoothie-ul intr-un veritabil milkshake, va adauga o doza buna de fibre, grasimi mononesaturate si potasiu.

Scortisoara
Doar o jumatate de lingura de scortisoara pe zi este ideala pentru sanatate. Aceasta adauga putina dulceata fara zaharul si caloriile indulcitorilor obisnuiti. Nu doar ca are un gust minunat, dar scade nivelul zaharului din sange.

Autor:  Andreea Utza