Site coolinaria.ro

Pacaleste-ti mintea si scapa de kilogramele in plus!


Pacaleste-ti mintea si scapa de kilogramele in plus! Te poate ajuta memoria sa scapi de kilogramele in plus? Stiinta spune ca da!
Afla, din cele ce urmeaza, cum sa slabesti punandu-ti mintea la contributie.

Iti aduci aminte ce ai mancat la micul dejun?
Felicitari, acest gand simplu te ajuta sa-ti tii greutatea sub control pe ziua de azi.
Conform unui studiu recent, oamenii care-si aduc aminte ultimul lucru pe care l-au consumat, inainte de o masa, mananca mai putin in timpul acesteia.

Te surprinde ca ceva atat de simplu poate avea un impact atat de mare? Oamenii cred ca atunci cand te simti flamand inseamna ca trebuie sa-ti fie foame, ca totul inseamna biologie si hormoni, insa si mintea ta are un rol important.

Iata cateva trucuri care sa te ajute sa-ti controlezi mintea:

1. Ceea ce nu e la vedere nu o sa fie tentant
Te-ai dus la magazin si ai cumparat ciocolata, insa batalia nu e inca pierduta. Tine dulciurile la distanta pentru a evita sa mananci mai mult decat trebuie.
O reclama pentru un desert te poate lasa salivand (la propriu), deoarece anticipezi momentul consumarii acestuia. Tine deserturile intr-un loc mai ascuns, ca sa nu le vezi in orice moment al zilei.

2. Limiteaza-te la o singura aroma
Uneori nu te poti abtine, vrei neaparat sa mananci acel desert. In aceasta situatie, tine la indemana doar dulcele tau preferat. Va fi mai greu sa mananci mai mult decat trebuie, daca ai o singura aroma la dispozitie.
Exista un fenomen, numit adaptare la aroma. Daca vei manca acelasi aliment, nu o sa-l mai vrei atat de mult. Oamenilor le place varietatea aromelor si a texturilor.



3. Bucura-te de fiecare inghititura
Mancam mai mult atunci cand suntem emotivi. Atunci cand suntem foarte fericiti sau entuziasmati, creierul elibereaza dopamina, care te face sa te simti bine si micsoreaza apetitul. Daca vei face din mancare o experienta placuta, o vei tine minte mai usor.

4. Schimba-ti amintirile
Prea multe inghetate intr-o singura noapte te pot face sa le eviti pe viitor. Asociaza o anumita mancare cu un sentiment neplacut si nu o sa mai vrei sa o mananci.
In loc sa te gandesti la briose ca la o mancare interzisa, aminteste-ti cat de rau te-ai simtit dupa ce ai mancat o tava intreaga.

Autor:  Andreea Utza