Site coolinaria.ro

Cum sa gatesti cu hummus


Cum sa gatesti cu hummus Hummusul este mai mult decat un simplu sos... Il poti folosi pentru salate, mancaruri sau chiar pentru pizza!

Iata cateva idei noi si delicioase pe care sa le incerci:

Burgeri cu hummus
Gateste in ulei de masline o jumatate de ceapa taiata subtire, pana se inmoaie. Amestec-o cu carne tocata, o jumatate de cana de hummus si doua lingurite de patrunjel taiat fin. Formeaza chiftelute, apoi gateste-le cum preferi. Serveste intr-o chifla, alaturi de salata, rosii si... hummus.

Noodles cu hummus si susan
Fa un sos dintr-un sfert de cana de hummus, un sfert de cana de supa (60 ml), doua linguri de otet (30 ml) si doua linguri de sos de soia (30 ml). Amesteca cu 6 cani de spaghete fierte si o lingura de ulei de susan (15 ml). Adauga ceapa verde si seminte de susan prajite.

Salata cu pui si hummus
Amesteca hummus cu iaurt grecesc si adauga putin suc de lamaie. Adauga ceapa tocata, carne de pui, branza feta, rosii taiate si masline feliate. Pune compozitia peste frunze de salata si presara putin marar si patrunjel tocate fin.

Hummus cu pui si orez brun
Amesteca orezul brun fiert cu carne de pui, castraveti taiati marunt, rosii si ceapa sotata. Adauga un strat de hummus, apoi stropeste cu ulei de masline si sos de soia. Gateste pana se rumeneste si capata pete de culoare maronie. Presara patrunjel.



Pizza cu hummus si salata greceasca
Unge patru lipii cu ulei de masline si da-le la cuptor pana devin crocante, pentru aproximativ cinci minute. Unge-le apoi cu doua linguri de hummus. Intr-un bol, amesteca o jumatate de castravete maruntit, o jumatate de rosie feliata, un sfert de cana de masline, un sfert de ceapa rosie, doua linguri de suc de lamaie (30 ml), trei linguri de ulei de masline (45 ml) si asezoneaza cu sare si piper. Imparte amestecul intre cele 4 lipii si presara branza feta, la final.

Crochete cu naut
Combina o conserva de aproximativ 400 de grame de naut cu doua linguri de hummus, o lingura de patrunjel maruntit si doua linguri suc de lamaie (30 ml), intr-un robot de bucatarie. Scoate amestecul cand este destul de consistent si formeaza mingi micute pe care sa le rostogolesti prin faina. Incalzeste un sfert de cana de ulei de masline (60 ml), pune crochetele si gateste-le pana se rumenesc pe ambele parti. Serveste cu smantana sau iaurt grecesc amestecat cu suc de lamaie, marar, sare si piper.

Oua umplute cu hummus
Taie pe jumatate 8 oua fierte tari, apoi scoate galbenusurile intr-un bol. Amesteca-le cu un sfert de cana de hummus si un sfert de cana de ulei de masline (60 ml). Adauga-le inapoi in oua. Presara paprika.

Autor:  Andreea Utza