Site coolinaria.ro

8 preparate inedite de facut la gratar


8 preparate inedite de facut la gratar Daca te-ai saturat de obisnuitul gratar, de burgeri sau porumb, afla ca exista multe alte alimente care sunt delicioase facute astfel.

Pune pe gratar urmatoarele mancaruri pentru o masa nu tocmai traditionala:

1. Pizza
Nu te obosi sa incalzesti cuptorul pentru pizza, foloseste gratarul. Unge aluatul cu ulei de masline si pune-l pe gratar, la foc mediu. Intoarce-l si adauga topping-urile, dar ai grija sa nu umpli crusta. Continua sa gatesti pana cand aluatul s-a facut, iar branza este topita.

2. Branza
Branza nu se topeste intotdeauna pe gratar, unele feluri devin moi si gumoase. Bucatile groase de halloumi sau orice alta roata de branza cu o crusta groasa sunt perfecte pe gratar. Unge bucatile cu putin ulei apoi pune-le la foc mediu-mare. Serveste cu paine prajita si fructe.

3. Fructe
Fructele caramelizate, precum ananasul, pepenele, piersicile, mango sau bananele capata o aroma deosebita atunci cand sunt puse pe gratar. Unge-le cu putin ulei si pune-le la foc mare, pana cand se caramelizeaza. Mananca-le simple sau alaturi de inghetata de vanilie.

4. Salata verde
Reinnoieste salata verde, punand-o pe gratar. Taie frunzele si unge-le cu ulei de masline. Pune-le la foc mediu-mare pana cand se rumenesc pe parti. Serveste cu dressing ranch sau lapte batut.

5. Bacon
Feliile de bacon merg perfect pe gratar, la foc mediu. Adauga-le in salate sau foloseste-le la frigarui.



6. Nuci
Da, chiar poti face nucile la gratar! Vor capata o dulceata placuta si o textura crocanta. Poti folosi arahide, caju sau midgale. Pune-le pe o tava pentru gratar si stropeste-le cu putin ulei si condimente. Lasa-le pana devin crocante.

7. Anghinare
Anghinarea este delicioasa proaspeta, dar niste margini rumenite nu strica niciodata. Tai-o pe jumatate si scoate mijlocul, partea care seamana cu suvitele de par. Opareste-o, unge-o cu ulei si continua gatitul pe gratar.

8. Quesadilla
Cine ar fi crezut ca un snack pentru microunde poate fi facut si la gratar? Tortilla capata o textura mai crocanta, iar branza se topeste mai bine si este mai elastica. Serveste cu guacamole proaspat.

Autor:  Andreea Utza