Site coolinaria.ro

8 alimente care nu au ce cauta in congelator


8 alimente care nu au ce cauta in congelator Multe alimente pot fi congelate pentru a fi folosite in viitor, insa nu toate sunt potrivite pentru aceasta metoda.

Iata de ce nu toate alimentele sunt potrivite pentru congelator si care sunt cele care nu trebuie sa ajunga acolo:

1. Branza
Branza se poate congela, insa textura sa va avea de suferit. Nu va mai fi usor de feliat sau ras, ci se va transforma in ceva sfaramicios. In loc sa congelezi o bucata intreaga, feliaz-o sau rade-o inainte de a o pune la congelator.

2. Branzeturile precum Brie sau Camembert
Aceeasi problema se regaseste si la acestea. Textura moale se va schimba odata ce a fost inghetata. Nu se vor strica, insa nu vor mai fi potrivite pentru a fi consumate proaspete.

3. Legumele cu frunze verzi sau orice leguma pe care vrei s-o consumi proaspata (negatita)
Poti ingheta spanacul sau alte legume cu frunze verzi pe care ai de gand sa le gatesti. Atunci cand vrei sa mananci legumele proaspete si nu in mancaruri gatite, nu le folosi pe cele congelate, deoarece nu vor avea gustul la care te astepti.

4. Conservele
Conservele pot sta foarte bine in camara, nu e nevoie sa le congelezi. In plus, pot exploda in congelator. Insa, daca deschizi o conserva si decizi ca nu o vei consuma pe toata in urmatoarele 4 zile, o poti scoate si ambala intr-un alt recipient, pentru a o tine la congelator.

5. Oua intregi
Ai uitat vreodata un suc in congelator? Acelasi lucru se va intampla cu ouale, se vor "extinde" si vor crapa. Nu pune ouale intregi in congelator, sparge-le si amesteca-le inainte, daca ai nevoie.



6. Sosurile cu smantana
Sosurile pe baza de smantana se pot separa in timpul congelarii, ceea ce le face nepotrivite. Totusi, poti congela o supa care contine smantana. Daca vrei sa incerci, ingheata doar o cantitate mica dintr-o supa si gust-o dupa dezghetare.

7. Maioneza
Maioneza este un alt aliment care nu se comporta bine in congelator. Pastreaz-o in frigider.

8. Orice aliment care nu-ti place
Daca nu-ti place, nu trebuie sa ocupe spatiul din congelator degeaba. Mai bine pastrezi locul pentru mancarurile care iti plac.

Autor:  Andreea Utza