Site coolinaria.ro

5 legume pe care doar crezi ca le urasti


5 legume pe care doar crezi ca le urasti Care sunt legumele care iti displac?
Poate varza de Bruxelles, broccoli sau sfecla?

Nu te grabi sa le judeci atat de aspru si foloseste o noua metoda de gatit pentru urmatoarele legume. Poate chiar vei ajunge sa le iubesti!

1. Varza de Bruxelles
Aceste verze micute contin doar 38 de calorii per cana si sunt bogate in fitonutrienti ce lupta impotriva cancerului.
De ce sunt evitate: Din cauza unui component organic care le da un miros neplacut. Atunci cand le fierbi, devin slinoase si-si pierd nutrientii.
Cum sa le gatesti: Fa-le la cuptor, pentru a pastra nutrientii si aromele. Doar taie-le pe jumatate, unge cu ulei de masline, usturoi si ierburi si pune-le la cuptor, pe o foaie de copt.

2. Broccoli
Broccoli este bogat in vitamina C, fibre si are doar 33 de calorii per cana.
De ce este evitat: Atunci cand este crud poate parea uscat, iar daca este gatit prea mult devine terci.
Cum sa-l gatesti: Dupa ce l-ai fiert 2-3 minute, scufunda-l in apa cu gheata. Acest procedeu ajuta la mentinerea unei texturi crocante.

3. Mazarea
Mazarea contine 50 de grame de fibre per cana si pastreaza 16 grame chiar si dupa preparare.
De ce e evitata: Daca consumi mazare la conserva, probabil ca te-ai obisnuit sa aiba o textura neplacuta, de terci.
Cum sa o gatesti: Foloseste aceeasi metoda ca pentru broccoli. Ai grija, totusi, deoarece caldura face ca mazarea sa piarda din magneziu.



4. Sfecla
Sfecla este bogata in fier, fibre si potasiu, dar si antioxidanti.
De ce este evitata: Are un component care se gaseste si in crap si somon, care ii da un gust pamantiu. Din pacate, poate face sfecla sa aiba gust de... praf.
Cum sa o gatesti: Dupa ce o decojesti, adauga putin ulei de masline si pune-o la cuptor, ca si cum ai face un cartof. Poti incerca si sfecla murata, care are o textura mai crocanta. Atunci cand este murata cu otet, zahar si condimente, are un gust asemanator cu castravetii murati.

5. Napii
Fiecare parte a napilor are beneficii majore pentru sanatate. Radacinile sunt o sursa excelenta de vitamina C, iar frunzele contin vitamina A si K.
De ce sunt evitati: Poate fi greu sa treci peste gustul amarui. Unii oameni au o gena care ii face sensibili la un anumit compus chimic din napi. Din cauza acestuia, gustul este prea puternic pentru ei.
Cum sa-i gatesti: Fa-i piure. Fierbe-i pana se inmoaie, apoi adauga ceapa sote, usturoi, ulei de masline si piper negru. Pune compozitia intr-un robot de bucatarie si paseaza.

Autor:  Andreea Utza