Site coolinaria.ro

Dieta Atkins - generalitati


Dieta Atkins - generalitati Dieta Atkins este faimoasa prin eficienta ei insa nu intotdeauna si acceptata pe deplin deoarece nu este o dieta usoara si nici nu impresioneaza in mod deosebit printr-o diversitate alimentara atragatoare. Limitarile in plan alimentar cerute de dieta Atkins sunt uneori de-a dreptul lipsite de inventivitate si se cere o vointa de otel pentru a duce la capat aceasta dieta si pentru a obtine rezultatele promise si dorite.

Ceea ce deja se cunoaste referitor la acasta dieta este faptul ca mai mereu se vor putea atinge obiectivele propuse, dar numai daca se respecta intru totul recomandarile nutritionistilor care au contribuit la structurarea ei intr-o forma accesibila publicului larg. Pe scurt, dieta Atkins incearca sa pacaleasca organismul convingandu-l sa arda mai degraba grasimile din corp pentru a produce energia necesara peste zi si nu carbohidratii asa cum se intampla in mod obisnuit.

Exista si efecte secundare atunci cand se adopta aceasta dieta, cauzate de limitarea carbohidratilor obtinuti din alimentele ingerate in mod obisnuit. Organismul va reactiona initial destul de puternic si va cere necesarul sau de carbohidrati putandu-se astfel ajunge la riscuri pentru sanatate precum crampe stomacale, ameteli si alte simptome la nivel fizic care sunt un rezultat direct al limitarii alimentelor cu care organismul era deja obisnuit. Atunci cand efectele secundare sunt prea violente se recomanda intotdeauna intreruperea dietei Atkins, revenirea la un regim alimentar normal si, bineinteles, consultarea medicului.

Mai inainte de orice dieta Atkins este o dieta pentru slabit si doar in plan secundar si o modalitate de a obisnui organismul cu un alt fel de regim alimentar, teoretic benefic pentru sanatatea noastra. Consumul de apa din belsug pe parcursul acestei diete este obligatoriu, iar graba si nerespectarea cu strictete a termenelor stabilite de catre nutritionist vor duce aproape sigur la dezechilibre de sanatate. In paralel cu regimul alimentar se recomanda si exercitii fizice, dar si acestea moderate si nu intensive. Trebuie tinut de asemenea si un jurnal cat mai precis unde printre altele sa se urmareasca si nivelul zaharului din sange, presiunea arteriala si alti indicatori de sanatate in paralel cu controlul exact al greutatii, dar nu de doua ori pe saptamana ci doar o singura data pentru a se putea totusi vedea diferente notabile.

In multe cazuri dieta Atkins va cere si un aport de suplimente alimentare care sa echilibreze bine organismul astfel incat sa se poate duce totul la sfarsit fara evenimente nefericite. Foarte important, dieta Atkins nu se recomanda sa fie tinuta la intamplare ci doar sub supravegherea unui specialist riscurile fiind destul de mari in caz contrar. Nutritionistul/medicul va sti ce sa ofere saptamanal in plus pentru a echilibra evenutualele lipsuri vitaminoase si de minerale. Deci a se retine ca dieta Atkins nu e nici pentru cei grabiti si nici pentru buzunarele mai goale ci este o dieta costisitoare, care necesita investitii serioase atat in plan financiar cat si in plan psihic.

Informatia de pe Internet este foarte bogata in acest sens, dar si destul de confuza si chiar contradictorie pentru a putea reusi sa adopti aceasta dieta doar plecand de la sursele oferite pe world wide web. Diabeticii sau cardiacii vor trebui sa se fereasca de dieta Atkins, iar supraponderalii cu diverse afectiuni cronice de asemenea e bine sa se consulte cu un specialist mai inainte de orice. Doritorii vor putea afla mai multe si apoi vor putea decide in deplina cunostinta de cauza doar daca se consulta un nutritionist avizat sau un medic de incredere, singurele persoane care pot decide daca dieta Atkins va putea fi urmata sau nu de catre dumneavoastra.

Autor:  Lucia Mihailescu