Site coolinaria.ro

Trucuri pentru gatit pe care nu ti le spune nimeni


Trucuri pentru gatit pe care nu ti le spune nimeni Petrecem mult timp in bucatarie, planuind si pregatind masa.

Iata cateva trucuri si secrete care sa-ti usureze munca de-acum incolo:

1. Rade untul rece
Daca nu ai incercat asta deja, este timpul. Untul trebuie sa fie aproape inghetat ca sa mearga si trebuie sa te misti repede, ca sa nu se topeasca. Este perfect pentru adaugat in faina atunci cand faci biscuiti, briose etc. De asemenea, untul se va topi mult mai repede. Deci, daca untul tau e prea rece pentru a fi intins, rade-l intai si adauga-l pe painea prajita, legume sau un cartof copt.

2. Cum scoti coaja de ou din castron
Ni se intampla de multe ori sa scapam o bucatica de coaja de ou in castronul in care amestecam. In loc sa te chinui cu degetele, foloseste una dintre jumatatile de coaja pentru a o scoate.

3. Cum sa decojesti o portocala
Acest truc este foarte util, in special pentru cei care nu au unghii mari, pe care sa le poata infige in coaja tare de portocala. Taie un capat al portocalei, apoi mai fa o taietura pe lungime. Aceasta se va desface usor si nu-ti va mai curge tot sucul pe maini.

4. Ingheata resturile de sos
Uneori e greu sa eviti risipa de mancare. Atunci cand ramai cu prea mult sos, pune-l intr-o tava pentru cuburi de gheata si lasa-l la congelator. Foloseste-l data urmatoare cand ai nevoie de el intr-o reteta.



5. Cum sa decojesti usturoiul
Nu e deloc placut sa-ti miroasa mainile a usturoi, asa ca foloseste tehnica urmatoare: zdrobeste cateii sub un castron, pune-i intr-o caserola si scutur-o bine de tot. Cojile se vor separa singure, tot ce mai ai de facut este sa le separi.

6. Reincalzeste pastele uniform
In loc sa bagi pastele la microunde si sa-l tot opresti pentru a amesteca, lasa un loc liber in mjlocul farfuriei. Astfel pastele se vor incalzi uniform.

7. Pastreaza inghetata intr-o punga de plastic
Ca sa nu te trezesti cu inghetata mult prea tare, pune cutia intr-o punga, inainte de o baga in congelator. Inghetata va ramane cremoasa.

8. Fa-ti singur inghetata din iaurt
Va fi o gustare dulce si racoritoare, care nu te va face sa te simti vinovat. Introdu un bat de inghetata prin ambalaj si lasa-l la congelator cateva ore.

Autor:  Andreea Utza