Site coolinaria.ro

Combinatii pentru legume umplute


Combinatii pentru legume umplute Iata o metoda prin care poti incorpora usor legumele in dieta ta: fa-le masa principala!

Incearca urmatoarele combinatii cu ardei, rosii, cartofi sau ciuperci:

1. Rosii umplute cu ton
O reteta care nu are nevoie de coacere, cu o aroma mediteraneana datorita maslinelor, uleiului de masline si caperelor. Serveste alaturi de o salata, pentru un pranz sanatos si bogat in fibre.
Ingrediente: rosii, ton in ulei, masline kalamata, patrunjel, capere, ulei de masline, cimbru, sare, piper.

2. Ardei poblano umpluti cu orz
Aceasta reteta combina ardeiul picant cu un amestec de orz, varza, branza si usturoi. Rezultatul este o explozie de arome si o doza importanta de fibre.
Ingrediente: ulei de masline, ceapa, orz, varza, pudra de chili, usturoi, rosii pasate, sare, ardei poblano, branza degresata.

3. Cartofi umpluti cu broccoli si branza
Cartofii nu sunt inamicii tai, ei contin mai multa vitamina C decat portocalele, dar si 60 de feluri diferite de fitochimicale si vitamine. Acesti cartofi sunt umpluti cu broccoli, un superaliment bogat in vitamina C si o doza mica de proteine.
Ingrediente: cartofi, lapte degresat, faina, branza degresata, sare, piper, broccoli.

4. Ardei copti umpluti
Ardeii deliciosi sunt umpluti cu spanac sotat cu usturoi si ulei de masline, dar si cu cuscus. Pentru o aroma si mai bogata, adauga branza feta, care va da un aer mediteranean retetei.
Ingrediente: ardeii grasi rosii, ulei de masline, usturoi, spanac, suc de lamaie, sare, cuscus, feta.



5. Rosii umplute cu branza si masline
Aceste rosii umplute sunt perfecte alaturi de o salata cu ton sau de un gratar. De asemenea, pot fi incalzite la microunde.
Ingrediente: rosii, branza feta, masline kalamata, patrunjel, busuioc.

6. Ciuperci umplute
Aceste ciuperci sunt marinate in condimente italiene, usturoi si ierburi proaspete. Nu vei simti lipsa carnii, deoarece ciupercile au o textura asemanatoare.
Ingrediente: ciuperci, soia tocata, rosii taiate marunt, ceapa verde, patrunjel proaspat, parmezan, branza cremoasa degresata, sare, piper negru, usturoi.

7. Cartofi dulci umpluti cu broccoli si feta
Cartofii dulci sunt bogati in vitamina A, un nutrient esential pentru ochi si piele. Atunci cand sunt combinati cu broccoli, branza si fulgi de ardei, ei devin o masa copioasa.
Ingrediente: cartofi dulci, broccoli, ulei de masline, usturoi, ardei rosii, branza feta.

Autor:  Andreea Utza