Site coolinaria.ro

Culorile curcubeului te ajuta sa slabesti


Culorile curcubeului te ajuta sa slabesti E simplu si sanatos sa te bucuri de o masa in toate culorile curcubeului...

Iata principalele motive pentru a crea meniuri colorate si creative:

1. Scapa de plictiseala
Uita de obisnuitul sandvis de la pranz. Fa-ti un obicei sa mananci alimente noi si in culori vibrante in fiecare zi, pentru a te bucura mai mult de momentul mesei. Astfel, poti scapa si de poftele greu de controlat din timpul zilei.

2. Stimuleaza nutritia
Diferitele alimente ofera o combinatie unica de vitamine si minerale. Prin urmare, cea mai buna metoda prin care poti pastra o nutritie corecta este sa incluzi mancaruri cat mai multe si cat mai variate.

3. Incurajeaza slabitul
Inevitabil, atunci cand vei alege alimente colorate, vei consuma mai multe fructe si legume. Acestea sunt sarace in calorii si bogate in fibre, deci te vei simti satul dupa ce consumi mai putine calorii. Un castron mare cu paste nu e cea mai buna idee atunci cand incerci sa slabesti, insa daca adaugi rosii, ciuperci, dovlecei si fasole, te vei simti multumit cu mai putine calorii si carbohidrati.
Iar pentru ca o masa colorata este asemanatoare artei, vei vrea sa savurezi fiecare inghititura. Daca mananci mai incet vei aprecia mai mult mancarea, si vei invata sa apreciezi corect cand corpul tau are nevoie de mancare. Nu vei mai manca in exces, incercand sa termini tot din farfurie.

4. Culorile vibrante inseamna benficii pentru sanatate
Alimentele isi obtin culorile puternice din antioxidanti, care ajuta sistemul imunitar si previn diferite boli. Mancarurile rosii precum rosiile, sfecla si pepenele rosu au proprietati care ajuta in lupta impotriva cancerului.
Alimentele albastre si mov precum afinele, vinetele si strugurii scad riscul bolilor de inima dar si a pierderii memoriei din cauza inaintarii in varsta.
Mancarurile verzi, cum sunt avocado, sparanghelul sau spanacul, protejeaza impotriva distrugerii celulelor si contribuie la vedere.

Autor:  Andreea Utza