Site coolinaria.ro

Pachetele delicioase pentru scoala


Pachetele delicioase pentru scoala Gandeste-te cum ar fi daca ar trebui sa mananci in fiecare zi acelasi fel de sandvis...
Te-ai plictisi de el, nu e asa? Asta e valabil si pentru copii si pachetelul pentru scoala.

Incearca urmatoarele retete, care-i vor multumi chiar si pe micutii mofturosi:

1. Sandvis cu ton si oua
Fierbe doua oua tari si taie-le foarte marunt. Combina-le cu mustar, maioneza si intinde-le pe o felie de paine integrala. Adauga ton, ceapa, suc de lamaie si cateva frunze de busuioc.

2. Clatite cu porumb si dovlecel
Prepara un aluat de clatite din faina integrala, folosind jumatate din lichid. Amesteca o ceasca de porumb, un dovlecel ras si un pumn de parmezan. Adauga mai mult lichid, daca observi ca se ingroasa prea tare compozitia. Gateste clatitele pana se rumenesc, cam 2-3 minute pe fiecare parte. Lipeste cate 2 intre ele, cu iaurt grecesc.

3. Burrito dulce
Intinde unt de arahide pe o lipie, apoi picura putina miere. Pune o banana intreaga sau taiata felii si ruleaza lipia.

4. Lipie cu branza si curcan
Intinde o branza cremoasa pe o lipie din faina integrala. Adauga felii de friptura de curcan, frunze de spanac si felii de castravete.



5. Panini cu sparanghel si branza
Intr-o tortilla din faina integrala, pune bucati de branza si asezoneaza cu putin piper negru. Pe o jumatate, intinde un strat de sparanghel, preparat cu o noapte inainte, stropeste cu suc de lamaie si indoaie pentru a lipi tortilla. Pune-o pe foc pana se rumeneste, iar branza se topeste.

6. Mini chifla
Taie pe jumatate o chifla crocanta si intinde crema de branza pe una dintre jumatati. Adauga bacon, oua jumari si o felie de rosie. Unge si cealalta jumatate cu crema de branza, inainte sa asamblezi chifla la loc.

7. Quesadilla cu sunca si cascaval
Intinde mustar pe o tortilla integrala, apoi adauga felii subtiri de sunca si cascaval. Pune cateva frunze de spanac, apoi indoaie si pune la foc pana se topeste cascavalul. Lasa putin la racit, apoi taie in triunghiuri, inainte de a impacheta.

Autor:  Andreea Utza