Site coolinaria.ro

Mancaruri care topesc grasimile


Mancaruri care topesc grasimile Daca nu reusesti sa tii o dieta de la inceput pana la sfarsit, creeaza-ti singur meniul.

Alege din alimentele urmatoare, care sunt sarace in calorii, dar bogate in proteine, vitamine si alte substante importante, si, cel mai important, topesc grasimile.

Iaurtul grecesc are de doua ori mai multe proteine decat celelalte iauturi. Dureaza mai mult pana iti paraseste stomacul, mentinandu-te plin mai mult timp. In plus, arzi mai multe calorii atunci cand digeri proteine decat carbohidrati.
Quinoa contine proteine, fibre, fier, zinc, seleniu si vitamina E. Este la fel de usor de gatit precum orezul. Pentru un pranz rapid, amesteca quinoa cu legume, nuci sau alte proteine.
Scortisoara stabilizeaza nivelul de zahar din sange. Amesteca putina in cafea, ceai sau iaurt pentru a adauga un strop de dulce fara calorii.

Ardeii iuti cotin o substanta care inhiba apetitul si creste metabolismul pentru o perioada scurta de timp. Nu are un impact mare asupra greutatii, decat daca mananci mai putina mancare atunci cand este picanta.
Ceaiul verde stimuleaza pierderea grasimii abdominale. Ca sa beneficiezi de calitatile acestuia, bea de cateva ori pe zi. Se recomanda sa bei ceaiul cald, deoarece dureaza mai mult pana il termini.
Grepfrutul nu are proprietati care sa arda grasimea, dar te poate ajuta sa te simti plin cu putine calorii. O jumatate de grapefruit sau un pahar de suc de grapefruit inainte de masa de umple, astfel incat vei manca mai putine calorii.

Pepenele este plin de apa, de aceea te vei simti satul si plin. De asemenea este o sursa de antioxidanti si de vitaminele A si C.
Merele si perele sunt bogate in apa, de asemenea. Consuma-le cu tot cu coaja, pentru mai multe fibre care te vor mentine satul. Alege fructul intreg, in locul sucului.
Strugurii pot fi consumati in cantitati mai mari decat stafidele, pentru acelasi numar de calorii.

Fructele de padure sunt bogate in apa si fibre si sunt dulci, continand doar o mica parte din caloriile unei prajituri. Afinele sunt un exemplu bun deoarece le putem gasi in majoritatea magazinelor si sunt pline de antioxidanti.
Legumele crude pot fi un snack hranitor. Satisfac nevoia de a rontai, sunt pline de apa si saraca in calorii.
Cartofii dulci pot inlocui toppingul pe care l-ai pune peste un cartof normal, avand mult mai putine calorii. In plus, acestia contin potasiu, beta caroten, vitamina C si fibre.



Un ou are doar 75 de calorii si 7 grame de proteine, alaturi de alte substante vitale. Tine minte, corpul tau va arde mult mai multe calorii digerand un ou decat un pranz bogat in carbohidrati.
Cafeaua ajuta metabolismul, stimulandu-l, insa intr-o mica proportie. Nu te baza pe ea pentru a scadea in greutate, mai ales daca obisnuiesti sa o umpli cu toppinguri.
Ovazul contine fibre, apa si dureaza mai mult sa-l mananci deoarece este cald. Evita-l pe cel plin de zahar si foloseste scortisoara sau nucsoara pentru a-l indulci.

Supa contine foarte multa apa, care te umple fara prea multe calorii. Este calda, ceea ce te opreste sa mananci foarte multa. Serveste-o inainte de masa si aceasta va ocupa spatiul in locul caloriilor in plus.
Salata este cunoscuta pentru ajutorul in curele de slabire. Frunzele sale lasa mai putin loc pentru mancarurile grase care ar putea urma. Adauga fructe si legume sau chiar branza rasa, dar fii atent la dressinguri, care pot contine multe calorii.
O punga de popcorn simplu poate parea mult, insa nu contine multe calorii. Aerul adauga volum fara a fi nevoie de grasimi sau zahar.

Laptele degresat contine multe proteine, calciu si vitamina D, fara grasimea din cel obisnuit. Chiar daca nu contine grasimi, el te ajuta sa te simti plin.
Carnea slaba, precum puiul sau pestele, contine destule proteine pentru o masa si arde multe calorii in timpul digestiei.
Fasolea e o sursa excelenta de fibre si proteine. Le poti adauga intr-o supa, salata sau le poti pasa pentru a le folosi pe post de sos.

Autor:  Andreea Utza