Site coolinaria.ro

Vopseste ouale de Paste in mod creativ


Vopseste ouale de Paste in mod creativ Iata cateva tehnici si idei inventive, pentru a da un aer deosebit oualor de Paste.

Nu te teme sa experimentezi si creeaza modele inedite!

1. Picteaza cu acuarele
Acuarelele sunt o metoda ieftina si minunata pentru a adauga culoare cosului tau cu oua. Foloseste pensule de marimi diferite. Traseaza linii, buline sau chiar un model mai deosebit, daca te simti creativ.

2. Elemente naturale
Natura poate inspira si culorile si modelele oualor de Paste. Sfecla, varza rosie si turmericul dau culori frumoase, atunci cand sunt combinate cu otet alb. Vei obtine galben, albastru si roz. Dupa ce s-au uscat ouale, decoreaza-le cu elemente naturale, precum petale, frunze si flori.

3. Cu banda adeziva
O metoda simpla chiar si pentru cei mai neindemanatici. Foloseste bucati de scotch colorat si creeaza forme geometrice. De asemenea, dupa ce ai colorat o data oul, poti lipi pe el cateva bucati de scotch, inainte sa-l scufunzi a doua oara, in alta culoare. Dezlipeste apoi si bucura-te de modelul format.

4. Oua infasurate in sfoara
Leaga ouale strans cu sfoara de diferite grosimi, apoi scufunda-le in culori. Lasa-le sa se usuce, inainte sa scoti atele si sa observi modelele.

5. Foloseste decupaje
Adauga elemente noi oualor cu decupaje din reviste sau origami. Poti lipi forme interesante, animale mici sau chiar ochisori.



6. Oua ciripitoare
Transforma ouale in puisori, sunt foarte usor de facut! Vopseste ouale cu galben, lasa-le sa se usuce si lipeste cateva pene in varf. Fa un cioc din hartie portocalie si doua puncte pentru ochisori. Pune puisorii intr-o jumatate de ou si aranjeaza-i intr-un cuibusor improvizat din ramurele sau iarba artificiala.

7. Materiale textile
Inveleste ouale in materiale cu diverse modele, inainte de a le pune in vopsea. Vei crea un model asemanator picturii de mana. Foloseste dantela, plasa sau mileuri. Taie un patrat din material, inveleste oul strans, rasuceste si prinde cu un elastic. Foloseste "coada" ramasa ca sa poti introduce si scoate oul din vopsea.

Autor:  Andreea Utza