Site coolinaria.ro

8 metode de gatit cu banane prea coapte


8 metode de gatit cu banane prea coapte O banana uitata in frigider, care a capatat o nuanta maro neplacuta, nu este o imagine neobisnuita.

Atunci cand devin moi, bananele sunt greu de consumat ca atare, insa pot fi pasate si folosite in multe retete.
Iata cateva dintre acestea:

1. Paine cu banane
O metoda populara pentru a folosi bananele este painea cu banane. Exista o multitudine de retete, de aceea nu te poti plictisi niciodata de ea. Incearca una traditionala, cu glazura si nuci, sau o varianta mai sanatoasa si mai scazuta in calorii, pentru micul dejun.

2. Banane la cuptor
Lasa bananele moi sa se combine cu fulgii de ciocolata, intr-un amestec delicios. Le poti face si pe gratar, insa merg la fel de bine la cuptor. Creeaza un contrast de arome: adauga o lingura de inghetata peste bananele aburinde.

3. Budinca de banane la microunde
Faptul ca bananele foarte coapte se pot pasa foarte usor este un mare avantaj. Le poti transforma rapid intr-un aluat. O budinca de banane se face cam in 20 de minute in cuptorul cu microunde, fiind perfecta pentru un desert rapid si gustos, pentru weekend.

4. Inghetata rapida de banane
Nu ai nevoie de aparate sofisticate ca sa te bucuri de inghetata facuta in casa. Pentru aceasta versiune, taie bananele si pune-le la inghetat, pe o tava. Odata inghetate, amesteca-le in blender, cu putin lapte. Nu numai ca este delicioasa, dar se pune ca fiind o portie de fructe.

5. Smoothie cu banane
O alta metoda prin care sa te bucuri de beneficiile bananelor, bogate in potasiu, este sa le transformi intr-un smoothie. Printre ingredientele care merg excelent intr-un smoothie se numara alunele, mango, citricele si fructele de padure.



6. Clatite cu banane
Fii creativ la micul dejun si fa niste clatite pufoase cu banane: zdrobite in compozitie, dar si feliate, deasupra clatitelor. Serveste cu sirop, miere si, daca te simti indraznet, adauga cateva fasii de bacon.

7. Briose cu banane
Foloseste bananele sfaramicioase intr-o prajitura clasica si simpla. Briosele vor fi cu siguranta apreciate de cei mici, mai ales daca le si ornezi cu o glazura delicioasa.

8. Friganele cu banane
Cu totii ne-am obisnuit cu gustul friganelelor clasice, din copilarie. Innoieste o reteta traditionala, adaugand banane, frisca, sirop de artar si ciocolata.

Autor:  Andreea Utza