Site coolinaria.ro

Cele mai bune surse de proteine


Cele mai bune surse de proteine Proteinele sunt nutrienti esentiali, responsabili pentru mai multe functii ale corpului, cum ar fi crearea de tesuturi, celule si muschi.
Toata lumea are nevoie de proteine, dar, in cazul in care esti sportiv, vei avea nevoie de o cantitate mai mare.

Pentru sportivi, doza recomandata de proteine este de 1 gram de proteine la fiecare kilogram din greutatea corpului.
Este foarte important sa consumi alimente bogate in proteine dupa ce faci sport deoarece muschii au nevoie de ele pentru a creste si pentru a se recupera.

Iata ce alimente bogate in proteine sunt recomandate:

1. Oua
In medie, un ou are 6g de proteine, ceea ce inseamna ca vine odata cu 20 de aminoacizi. O omleta este startul perfect pentru o zi si este si o gustare buna pentru recuperare.

2. Lapte
Laptele cu ciocolata este o combinatie buna pe care o poti incerca dupa ce exersezi, deoarece contine carbohidrati si proteine. Ca inlocuitor, puteti incerca un smoothie din merisoare si zmeura.

3. Iaurt
Aceasta este alternativa pentru cei intoleranti la lactate, deoarece majoritatea lactozei este indepartata din iaurt.

4. Peste
Pestele este o sursa foarte buna de proteine si are un continut scazut de grasimi. Somonul, desi are mai multa grasime decat celelalte varietati, contine omega-3, acesta fiind bun pentru cei cu probleme cardiace.

5. Soia
Daca esti intolerant la lactoza, mananca produse pe baza de soia, cum ar fi tofu. In plus, soia reduce colesterolul si riscul unei boli de inima.

6. Carne de porc
Carnea de porc este unul dintre cele mai bogate alimente in leucina. Aceasta ajuta la recuperarea muschilor dupa fiecare exercitiu. O alternativa ar fi sa consumati oua, pui sau carne de vita.

7. Pui si curcan
Cand vine vorba de proteine animale, va recomandam sa optati pentru cele slabe, cum este carnea de pui sau de curcan. Cel mai bine ar fi sa renuntati si la pielea de pe acestea, deoarece este plina de grasimi saturate.

Autor:  Andreea Utza