Site coolinaria.ro

Cum sa faci cel mai bun sandvis cu ou


Cum sa faci cel mai bun sandvis cu ou La prima vedere pare simplu, dar cand incepi sa te gandesti la fiecare element in parte, lucrurile par sa se complice.

Fiecare are preferintele lui, dar cu totii ne gandim, oare ce ii mai trebuie acestui sandvis pentru a fi cel mai bun?
Ce paine trebuie sa aleg, ce fel branza se topeste mai bine, cum sa fac oul?

Iata tot ceea ce trebuie sa stii:

1. Cum sa alegi painea
Ca in cazul tuturor sandvisurilor, alegerea tipului de paine este esential.
De exemplu, o paine cu invelis gros si crocant nu este o alegere buna, deoarece va trebui sa musti puternic, iar oul va cadea din sandvis.
Cu cat este mai moale, cu atat este mai bine, dar sa nu o prajesti foarte mult.
Painea abia facuta este cea mai buna, dar, este foarte greu de obtinut daca nu te trezesti la prima ora si te duci sa o cumperi.
Din fericire, painea poate fi congelata, asa ca, daca trebuie sa o folosesti mai tarziu, o poti cumpara dimineata si apoi o poti congela.

2. Pregateste ouale
Alege o omleta, deoarece poate fi facuta in straturi mai subtiri si impaturita pentru a incapea in sandvis.
Daca optezi pentru ou fiert totusi, nu uita sa il fierbi bine, asta in cazul in care nu il vei manca pe loc: galbenusul poate curge si face mizerie.
Asigura-te ca ouale sunt proaspete. Cu cat sunt mai proaspete, cu atat vor avea un gust mai bun.



3. Alege sosurile, legumele si branza
Ouale sunt baza perfecta deoarece sunt cremoase, pline de gust si merg cu aproape orice, asa ca foloseste sosurile ca sa adaugi si mai mult gust si o variatie de temperatura.
Legumele pot fi mai fierbinti, cum este spanacul, sau reci, cum ar fi feliile de castravete sau avocado.
Carnatii sunt o alegere buna, bacon una si mai buna, chorizo, probabil cea mai buna.
Fii creativ si experimenteaza cu ceea ce iti place.

Foarte importanta este si alegerea branzei. In cazul in care il mananci pe loc, gateste sandvisul cu tot cu branza.
Daca il mananci mai tarziu, aceasta are tendinta sa se imprastie si sa se inmoaie prea mult.

Alegerea sosului este si ea importanta. Nu vrem sa alegem un sos prea lichid, care sa se imprastie peste tot.
De asemenea, un sos prea lichid va face ca painea sa se inmoaie si sa aiba o textura ciudata.
Poti alege un pesto, mustar cu miere sau chili dulce.

Bucura-te de sandvisul tau original!

Autor:  Andreea Utza