Site coolinaria.ro

Cum sa faci un smoothie grozav


Cum sa faci un smoothie grozav In zilele noastre e de ajuns sa ai un blender pentru a face un smoothie.
O singura apasare de buton si vei avea un suc din aproape orice fruct sau leguma.
Cu putina creativitate putem nimeri si gustul perfect...

Un smoothie bun este un suc ce ne aminteste de aromele primaverii chiar si atunci cand purtam cele mai groase sosete.
Cel mai important este, insa, ca il poti face chiar si pe jumatate adormit, il poti pune in geanta si il poti bea cand ajungi la serviciu.

1. Alege-ti bine verdeturile
Smoothie-urile sunt ocazia perfecta de a consuma cat mai multe legume. Daca esti indraznet, incearca verdeturile mai sanatoase, cum sunt napii. In schimb, daca iti plac smoothie-urile mai dulci, opteaza pentru spanac. O regula de avut in vedere este sa mentii cantitatea de legume destul de mica, una sau doua cesti, altfel te vei simti ca si cum ai bea iarba amestecata.

2. Nu folosi gheata
Incearca mai bine fructele inghetate, deoarece gheata va face ca smoothie-ul sa fie apos. Foloseste bananele inghetate, care vor da un gust de milkshake. Totusi, nu exagera, incepe cu numai o jumatate de banana, deoarece acestea de obicei sunt foarte aromate si tind sa puna stapanire pe gustul amestecului.

3. Adauga unt de arahide
Untul de arahide nu este ceva necesar, dar este o idee foarte buna. Acesta ii adauga amestecului proteine si grasimi, facandu-l mai satios. Daca nu vrei ca acesta sa fie atat de dulce, poti incerca untul de migdale.



4. Nu uita de lapte
Pentru a amesteca ingredientele, vei avea nevoie de ceva lichid. Laptele este alegerea perfecta. In cazul in care vrei sa te hidratezi, il poti inlocui cu apa de cocos sau suc de portocale.

5. Diversifica!
Un smoothie este mai mult decat fructe inghetate si lapte. Poti adauga suc de lamaie, cartofi dulci copti, dovleac sau avocado. De asemenea, sunt ocazia perfecta sa strecori si ingrediente mai sanatoase, dar mai putin gustoase, cum sunt semintele de in.

6. Amesteca
Pune toate ingredientele alese intr-un blender, si lasa-l pornit pana observi ca amestecul capata o textura neteda. Verdeturile au nevoie de mai mult timp, in acest caz fiind nevoie sa astepti cel putin un minut pana va fi gata.

Autor:  Andreea Utza