Site coolinaria.ro

Cum sa folosesti crema de branza ramasa


Cum sa folosesti crema de branza ramasa Ai cumparat prea multa crema de branza pentru o prajitura si acum nu stii ce sa faci cu ce ti-a ramas?
Evident ca inima nu te lasa sa o arunci la gunoi...

Iata cum poti sa folosesti resturile de crema de branza in retete noi si delicioase:

In omleta
Imbogateste o omleta cu putina crema de branza. Pentru a te bucura din plin de gustul cremei, lasa cateva bucatele intacte, atunci cand amesteci ouale. Astfel, vei gasi "buzunarase" pline cu branza in omleta proaspat luata de pe foc.

Prajituri
In timp ce alte lactate precum iaurtul sau laptele batut pot fi folosite in aluatul pentru prajituri, crema de branza este un topping excelent. Daca nu ai destula incat sa faci o glazura intreaga, pune doar putin deasupra brioselor, apoi da-le la cuptor. Vei crea o glazura unica si gustoasa.

Pate
Evita untul gras si foloseste crema de branza pentru a lega pateul. Atunci cand este combinata cu spanac, patrunjel si hrean, rezultatul este mai mult decat delicios.

Fondue
Chiar daca nu esti obisnuit sa gatesti o "oala" intreaga de branza, poti incerca sa faci o cantitate mai mica. Foloseste resturile de crema de branza, alaturi de orice alte branzeturi mai ai prin frigier.



Pentru decorat torturi
Incearca sa faci un hibrid din unt si crema de branza. Unge torturile cu acest amestec, pentru un rezultat cremos si stralucitor, insa nu la fel de pufos ca atunci cand folosesti lapte batut.

Parfait
De fapt, e un fel de cheesecake la pahar. Amesteca crema de branza cu iaurt, zeama de lamaie si zahar. Pe fundul paharului pune biscuiti pisati bine. Poti folosi amaretti sau chiar biscuiti din ovaz. Toarna compozitia cu branza, apoi orneaza cu ce fel de fructe preferi si chiar cu sirop.

Chiftele
O inovatie sofisticata a lumii culinare este sa creezi un miez de branza in chiftelele delicioase. In timp ce un burger merge cu o felie de mozzarella, o chiftea are nevoie de crema de branza. Asigura-ti oaspetii inainte de a le gusta, deoarece branza va fi incredibil de fierbinte.

Inghetata
Bucura-te de gustul unui cheesecake clasic, sub forma de inghetata. Amesteca crema de branza in compozitia de inghetata. Adauga si cateva afine, pentru un gust deosebit.

Sosuri
Odata topita, creama de branza devine matasoasa, ideala pentru a fi amestecata in paste sau tocanite. Daca vrei sa fii inventiv, foloseste-o in loc de unt sau oua batute. Doar topeste-o la foc mic, adauga mustar, lamaie si ierburi.

Autor:  Andreea Utza