Site coolinaria.ro

7 alimente care te mentin tanar


7 alimente care te mentin tanar Desi nu exista un elixir pentru tinerete, unele alimente iti mentin organismul sanatos pe interior si frumos pe exterior.

Iata care sunt alimentele care te ajuta sa-ti pastrezi mai mult timp tineretea:

1. Uleiul de masline
Acum aproximativ 40 de ani, cercetatorii au descoperit ca grasimile mononesaturate din uleiul de masline sunt responsabile pentru lipsa bolilor de inima si cancer pe insula Creta. Acum, cu totii stim ca uleiul de masline contine polifenoli, antioxidanti puternici care lupta impotriva bolilor ce apar odata cu inaintarea in varsta.

2. Iaurtul
In anii 1970, Georgia avea mai multi centenari decat orice alta tara. Rapoartele din acea vreme sustin ca secretul vietii lungi era iaurtul, un aliment nelipsit din dietele lor. Desi nu s-a dovedit ca acesta are puteri magice impotriva imbatranirii, el este bogat in calciu, care previne osteoporoza si contine bacterii bune.

3. Pestele
Inuitii din Alaska nu obisnuiau sa sufere, prea des, de boli de inima. Motivul este cantitatea extraordinara de peste pe care o consumau. Pestele este bogat in omega-3, care impiedica formarea colesterolului pe artere si protejeaza impotriva bolilor de inima.

4. Ciocolata
Locuitorii insulelor San Blas, de pe coasta Panama, au o rata a bolilor de inima de 9 ori mai mica decat a celor din insula Panama. Motivul? Acestia consuma o bautura cu multa cacao, bogata in elemente ce mentin sanatatea vaselor de sange.



5. Nucile
Nucile sunt surse bogate de grasimi nesaturate, de aceea ofera beneficii similare uleiului de masline. De asemenea, sunt surse concentrate de vitamine, minerale si alte fitochimicale, precum antioxidantii.

6. Vinul
Alcoolul consumat cu moderatie ajuta in lupta impotriva diabetului, a bolilor de inima si a pierderilor de memorie, cauzate de inaintarea in varsta. Dintre toate bauturile, vinul rosu este cel mai cunoscut pentru beneficiile sale.

7. Afinele
Un studiu realizat pe soareci de laborator a aratat ca cei care au fost hraniti cu afine, s-au descurcat mai bine la testele de echilibru si coordonare, la batranete. Componentele din afine ajuta la combaterea deficitului de memorie si imbunatatesc functia motorie.

Autor:  Andreea Utza