Site coolinaria.ro

Cat de mult rezista mancarea


Cat de mult rezista mancarea Se poate intampla, de multe ori, sa arunci resturi de mancare care sunt inca bune.
Dar, cat de mult le poti pastra, cat sa poata fi consumate in siguranta?

Iata cam cat rezista aceste tipuri de alimente:

Oua, ton sau salata de pui
In mod surprinzator, salatele facute in casa, cu oua, ton sau pui pot rezista pana la 7 zile, in frigider.
Doar tine minte ca frigiderul trebuie sa fie setat la 4 grade sau mai putin.

Carnea gatita
Carnea de pui fiarta, gratarul sau fripturile se pot pastra pana la 4 zile in frigider.
Totusi, ai grija sa bagi mancarea in frigider cat mai repede. Cu cat sta mai putin timp la temperatura camerei, cu atat mai bine.
Chiar daca le poti pastra si in congelator, preparatele din carne isi pierd savoarea si textura la temperaturi foarte scazute.

Pizza
Asemanatoare mancarurilor cu carne, pizza poate ramane in frigider 3-4 zile. Tine minte sa o infasori bine in folie, ca sa-si pastreze prospetimea.
Daca a stat mai multe ore afara, fara sa fie bagata la congelator, cel mai bine e sa o reincalzesti inainte de a o manca. Ca sa o readuci la viata, cea mai buna metoda este sa o faci in tigaie.
Pune tigaia pe foc pana este foarte incinsa: poti verifica turnand o picatura de apa. Apoi pune feliile de pizza si lasa-le pana se topeste branza.



Supe sau tocanite
Cel mai probabil, daca ai facut o oala mare de supa de pui sau tocanita, vor ramane mereu resturi. Te poti bucura de ele inca 3-4 zile, odata ce le-ai pus in frigider. Este important sa scazi repede temperatura din frigider, ca sa pastrezi mancarea in conditii optime.
Ca sa grabesti procesul de racire, separa cantitatile mari in mai multe recipiente. Lasa-le descoperite cat timp se racesc la temperatura camerei, apoi acopera-le si depoziteaza-le in frigider.

Autor:  Andreea Utza