Site coolinaria.ro

8 motive pentru a iubi ouale


8 motive pentru a iubi ouale Ouale pot fi folosite pentru tot felul de scopuri si intr-o multime de retete...

Nu e de mirare ca nu trebuie sa lipseasca din nicio bucatarie.
Iata principalele motive pentru care iubim ouale:

1. Ouale fermenteaza
Ouale batute formeaza mici bule, care se extind la caldura, dand o consistenta mai pufoasa si usoara sufleuurilor si prajiturilor. Niciun aluat nu ar fi la fel fara oua.

2. Leaga compozitiile
Ouale leaga ingredientele intre ele, inchegandu-se atunci cand le gatim. Le putem folosi in chiftele, fleici, omlete si spaghete Carbonara.
Poti combina albusul de ou cu oua intregi si astfel reduci grasimile, dar pastrezi aspectul, culoarea galbuie si gustul.

3. Ingroasa diverse amestecuri
Proteinele din oua se incheaga atunci cand sunt gatite si se folosesc la ingrosarea amestecurilor precum cremele, inghetatele sau budincile.

4. Ouale pot emulsiona
Galbenusul de ou contine lecitina, o substanta care ajuta la emulsionarea amestecurilor (cele de apa si grasime), care sunt esentiale in maioneza, sosuri si in clasicul dressing Caesar.



5. Dau stralucire prajiturilor
Pentru a da o stralucire deosebita dulciurilor coapte, precum cozonacii, unge-le cu un ou batut, inainte de a le pune la cuptor.

6. "Lipici" natural
Ouale batute sunt un "lipici" natural pentru snitele, piept de pui sau file de peste, date prin pesmet sau faina.
Nu e nevoie sa prajesti intr-o baie de ulei pentru un invelis crocant. Foloseste minim o lingura si jumatate de ulei pentru 4 bucati.

7. Pot fi o garnitura excelenta
Ouale fierte tari pot fi servite drept garnitura pentru legume si salate. Bucatile de ou adauga textura si aroma in retetele tale.

8. Imbogatesc orice reteta
Ouale adauga culoare si gust bogat multor mancaruri, cum ar fi prajiturile, painea sau aluatul pentru paste. Acestea pot transforma un aluat simplu intr-un produs gustos si apetisant.

Autor:  Andreea Utza